avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea este obligatorie pentru o garantie de 20 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea este obligatorie pentru o garantie de 20 000 E dar....

ce fac daca imobilul meu valoreaza 50 000 de Euro. Voi plati o cotizatie mai mare sau acest caz de figura nu e prevazut in ceeace citesc.

Cu drept se fixeaza cuantumul obligativitatii la o suma derizorie pentru un imobil care valoreaza pentru refacere in cas de distrugere totala 40 50 sau 100 000 E

Este acesta un nou impozit pentru ca prin capitalizare Consortiul sa-si mareasca profiturile sau este o masura in care si cel ce se asigura are dreptul sa hotarasca.

Consider ca obligativitatea asigurarii locuintei este ilegala si contrara dreptului omului de a decide. Se uita oare ca in legea 10/2001 se interzice cu desavarsire ca proprietarii sa oblige prin conttractul de inchiriere pe chirias sa se asigure ?

Cum poate fi incadrata juridic aceasta antinomie si o obligativitate care incalca liberul arbitru si libertatea cetateanului de a alege. Constiutuie suma derizorie de 20 000 o justa despagubire daca bunul asigurat valoreaza mai mult ?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:06, 18 Iulie 2010
Legea nu obliga la evaluarea locuintelor conform sumelor fixe(10.000 si 20.000E) ci incearca sa "scoleasca" (macar cu ideea), o populatie care nici in proportie de 25% nu si-a asigurat bunurile imobile.In caz de dezastru, toti intind mana si chiar sunt foarte indignati daca nu li-se da cat mai mult (de unde?).In situatia asigurarii minime, tot ar primi "ceva", acest ceva insemnand cu mult mai mult decat ar putea plati ca ajutor orice guvern.Asta nu inseamna ca imobilele/locuintele mai valoroase (ale caror proprietari realizeaza/doresc/hotarasc acest lucru) nu pot fi asigurate cu polite facultative, in mod suplimentar, pentru diferenta pana la valoarea reala.
Subscriu ideilor consultantului nucu$. Ne-am cam invatat sa primim pomeni din bani publici. Eu spre exemplu care platesc multi bani pe asigurari nu-mi convine ca din banii pe care-i platesc pe impozite sa fie despagubiti ceilalti care nu merita. Si atunci e bine ca ne obliga pt. ca altfel nu ne vom face asigurari asteptand mereu pomana.
Pentru diferenta de valoare a imobilului, care nu e cuprinsa in asigurarea obligatorie a cladirilor, va adresati oricarei firme de asigurari pe care o agreati dvs. si incheiati o asigurare facultativa, incluzand, daca doriti, si bunurile situate acolo.
Cu privire la acest subiect mi-am exprimat parerea in raspunsul dat utlizatorului zdanut chiar astazi in jurul orei 12.15. Asa ca am rugamintea daca doriti o parere a unuia care a lucrat in asigurai si daune din asigurari sa cititi acele randuri si totodata mai putem sa discutam prin mesaje private. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)