avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comisionul de risc+risc la ce oameni buni
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comisionul de risc+risc la ce oameni buni

Buna ziua tuturor. STIE cineva ce se intimpla cu comisionul de risc al Bancii VOLskbank caci eu am un credit la care platesc 2157 franci elvetieni plus un comision de risc de 100franci elvetieni? Rog un raspuns de la cei care stiu ce inseamna
Cel mai recent răspuns: tasmed , utilizator 13:42, 16 Iulie 2010
Comisionul de risc este un fel de "taxa de smecher".
Sucursalele din Romania ale unor banci au inventat nu mai putin de 40 - 50 de taxe si comisioane.
Exista taxe si comisioane aproape pentru orice. Probabil ca in curand vor fi introduse comisioane pentru respirat in banca sau pentru dreptul de a merge prin fata bancii.
Interesant este ca in tarile lor de origine aceste banci nu au decat 1-2 tipuri de comisioane si acelea mai degraba anemice.
Cetatenii romani sunt mai ingaduitori, mai dezinteresati material sau...
Normal, dupa OUG 50 nu ar mai trebui sa existe. Si eu sunt in aceasta situatie. Am depus la banca solicitarea de a fi scos din plata lunara si astept raspuns.Chiar sunt curios ce o sa intample. Daca imi dau raspuns negativ merg la OPC. Ar fi bine sa ne adunam mai multi si sa-i dam in judecata.
Si eu sunt disperata in privinta acestui comision de risc. De ce ? Pentru ca anul trecut am avut un credit de 13.000 euro din care am platit 7000 plata anticipata, partial, si eu platesc comisionul de risc nu pentru suma ramasa (6000) ci pentru toata suma contractata candva , adica 13.000 .Ce pot sa fac in acest caz? La cine sa mai apelez? La banca mi s/a spus ca asta e politica lor. Pot sa fac ceva in privinta asta?
In prima faza atentionati banca cu privire la neaplicarea in totalitate a OUG 50 din 2010 (in scris, sa aveti nr de inregistrare), nerespectarea art. 36 (sunt trecute comisioanele pe care le poatre aplica). Atentie cf. art.95 se aplica si contractelor aflate in curs de derulare. Apoi, daca primiti raspuns negativ adresati-va protectiei consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc ContSters154816 ContSters154816 Imi spuneti va rog daca este legala urmatoarea fraza : \" Conform OUG 50 / 2010 comisionul de risc din conventia de credit va fi schimbat in denumirea ... (vezi toată discuția)
Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)
Comision risc bancar antonia18 antonia18 Am primit de la Volksbank, o adresa oficiala prin care sunt chemata la banca pentru semnarea unui act aditional la un contract ipotecar pe 25 ani in care mi se ... (vezi toată discuția)