avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POT SA CONTEST UN TESTAMENT IN CALITATE DE FRATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POT SA CONTEST UN TESTAMENT IN CALITATE DE FRATE MOSTENITOR ?

Sarutmana,Bunaziua
Speta :
Sora decedeaza ,cumnartul meu nu dezbate succesiunea in urma defunctei.
Cumnatul meu(vaduv grav bolnav ),face…….lasa un testament cu 10 zile inainte sa moara unui var primar din partea mamei lui .Bine inteles ca eu sunt un pic partinitor semnatura nu prea seamana si este inregistrat intr-o sambata la un notar tare scortos si lucreaza doar cu programarii. Dar nu are program de lucru cu publicul sambata .[ Am facut o mica ancheta,am sunat la biroul notarial cu pricina si am insistat sa fac niste acte sambata .Mieros si cu larga mana si multe insistente nu am obtinut decat un raspuns categoric ,, Doamna Notar nu lucreaza sambata fara exceptii !!!] .
La data semnarii inregistrari testamentului cumnatul meu se afla in spital la ATI !!!
In viata mai sunt var primar si verisoara primara din partea tata-lui ,care sincer nu stiu daca a fost anuntat de fericitul testamentar si nici eu nu-l pot anunta din lipsa nr.telefon si nu prea am tinut de rudele cumnatului meu,care nu locuiesc in Bucuresti.
As fi tare interesat sa aflu ce pare au si ce zic ei de testament ……..??????
In speranta unui raspuns pozitiv si la obiect va salut si va doresc multa sanatate .
daca vreti sa fiti sigur despre semnatura,daca nue sau nu a defunctului,faceti o expertiza grafica cat si una grafologica.aceasta va va lamurii in legatura cu autenticitatea semnaturii ca si inscrisului.
Posibil ca doamna notar sa se fi deplasat la spital in vederea inchieerii autentificarii testamentului. Se practica si asa ceva. Daca varul cumnatului avea discernamant testamentul poate fi vlabil inchieiat .Daca aveti suspiciuni intr-adevar, poate fi ceruta efectuarea unei expertize grafoscopice.
Oricum dvs. nu sunteti mostenitorul cumnatului, deci ce testament a facut el este irelevant. Nu sunteti ruda cu el.
Dvs. veniti la mostenirea surorii dvs.
legally a scris:

Daca varul cumnatului avea discernamant ....

Cred ca v-ati incurcat in ..."cuscri de cumetri vitregi" :D
Cumnatul e testator. Varul e legatar.

Oricum nu mai conteaza. Are dreptate @adutescu.
@marcelsimion nu e ruda cu testatorul (cumnatul sau) si prin urmare nu are vocatie la mostenirea lasata de acesta.
Dl marcelsimion are vocatie la mostenirea lasata de sora sa. (decedata inaintea sotului ei)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
romascanu, moderator
:D buna dimineata. Corect, eu doar am dorit sa mentionez faptul ca daca testatorul avea discernamant testamentul ar putea fi valabil.Sigur, l-am facut pe legatar , pe var, testator, din neatentie.
Sigur cumnatul userului isi mostenea sotia predecedata. Am dedus faptul ca cei 2 defuncti nu aveau copii, asa incat userul, frate cu defuncta ...ar avea vocatie succesorala. Si va fi , probabil, o dezbatere succesorala ceva mai problematica, fiind atatea incurcaturi.
@Romascanu, rog a fi corectata, daca am mai incurcat rubedeniile intre ele sau altceva. MUltumesc. :)

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mirela4512 mirela4512 La dezbaterea succesiunii dupa un testament olograf cu mostenitori nerezervatari. Testamentul este facut in favoarea unuia dintre mostenitori. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Nulitate testament costel50 costel50 Testatorul nu are moștenitorii rezervatarii, nepoții ei cer nulitatea test deoarece au un certificat medical de la medicul din sat că are: neoplasm in stare ... (vezi toată discuția)