avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea confidentialitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea confidentialitatii

Ar putea sa imi spuna cineva in ce conditii se platesc cei 10000 de euro ca daune in cazul incalcarii termenilor de confidetialitate?

Daca exista legi specifice unde descriu aceste conditi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 15 Iulie 2010
Prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa încetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta în timpul executarii contractului, în conditiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de munca sau în contractele individuale de munca.
in cazul demisionarii inainte de cererea de despagubirilor, se mai aplica platirea daunelor?
Încălcarea clauzei de confidenţialitate de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese (art. 26 alin. 2 C.mun.). Evident, cu toate că textul nu precizează expres, daunele-interese se datorează corespunzător prejudiciului produs (cu vinovăţie), prin încălcarea clauzei, celeilalte părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate ginutz_a ginutz_a Ce valoare are o clauza de confidentialitate intr-un contract? este recunoscuta de legislatia romana? daca este incalcata, care sunt sanctiunile? (vezi toată discuția)
Obligatia de confidentialitate draganmariana draganmariana Daca nu-si respecta obligatia de confidentialitate va rog frumos sa-mi spuneti cu cat poate fi obligat un salariat sa despagubeasca pe angajator pentru ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate - clauza de confidentialitate dan.dan dan.dan Buna seara, Din cate stiu, clauza de fidelitate este valabila doar daca ii acord o suma de bani in plus la salariu angajatului respectiv. Se aplica aceeasi ... (vezi toată discuția)