avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Salut.
Am facut o cerere de concediu in urma cu 2 saptamani, pentru perioada 19-30 iulie. cererea sta pe biroul patronului exact cum am lasat-o. intr-o discutie purtata cu patronul meu, acesta mi-a spus ca nu-mi poate semna cererea de concediu pentru ca cealalta angajata (colega de birou) nu se descurca singura si interesul lui (al patronului) este sa mearga firma bine si apo sa se gandeasca la angajati si la nevoile lori . eu mi-am planificat concediul cu familia si vreau ca prima zi de concediu sa fie 19 iulie. cum pot sa ies din aceasta situatie fara sa ma cert sau sa-mi pierd locul de munca.
Multumesc.

Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 20:00, 25 Iulie 2010
teoretic ar trebui sa va fie aprobata cererea. practic... poate un concediu medical... dar incercati totusi o discutie cu patronul...
din discutia cu patronul, nu cred ca imi va semna cererea de concediu. daca imi bag cencediu medical, stie ca pot fi verificati angajatii aflati in CM, si o va face.
ce e de facut?
Teoretic, nu aveti nici o sansa.
Concediile de odihna se programeaza la sfarsitul fiecarui an pentru anul urmator.
Daca nu aveti programare, sunteti la intelegerea patronului.
Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an calendaristic, deci el este obligat sa va acorde acest concediu in cursul anului, adica pana in decembrie.
Figura cu concediul medical pentru plecari in vacante nu v-o recomand, ati vazut ce controale sunt la domiciliu din partea politiei, si sunt drastic sanctionate aceste mici inselatorii.
prin lumna februarie ni s-a cerut pe mail sa ne fixam o perioada de concediu dorita. perioada aleasa de mine si comunicata pe mail a fost ce pentru care am facut si cererea de concediu.
problema este ca nu s-a facut nici o hartie cu planificarea concediilor, care sa fie semnate de angajator si de angajat
o sa va scriu maine, daca mai am mail-ul trimis catre condurere cu perioada de concediu planificata.

Multumesc.

PS: concediu medical iese din discutie!!
Ar fi interesant daca mai aveti nu numai mail-ul prin care ati trimis programarea, ci si cel din partea firmei prin care vi s-a cerut aceasta programare.
Sincer, n-am mai auzit de solicitari si programari prin mail, de regula se face tabel cu toti angajatii, in care sunt trecute aceste perioade de concedii.

Alte discuții în legătură

Planificarea concediul de odihna adicoman22 adicoman22 Buna ziua! La noul loc de munca mi s-a cerut sa aduc o planificare privind zilele de concediul de odihna din anul viitor. Este obligatoriul sa aduc o ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa.mi dea concediu CMCatalin CMCatalin Buna ziua, Firma la lucrez nu vrea sa.mi mai dea concediu, tocmai s.a primit mail ca se va implementa un nou program bla bla si ca pana in ianuarie nimeni ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna alexandrinapop alexandrinapop As avea si eu o nelamurire asupra concediului de odihna. Situatia sta in felul urmator : Lucrez la o firma de 1 an si pe anul acesta nu am solicitat nici o ... (vezi toată discuția)