avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva pentru prestari intracomunitare de servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva pentru prestari intracomunitare de servicii

Buna! Vreau sa emit factura pt prestari servicii pt o firma platitoare de TVA din Germania.
Cum se emite factura? Cu TVA inclus de 16% si se plateste in Germania si in Romania doar se raporteaza prin Declaratia 390? Sau, exista alta procedura?
Multumesc,
Marius
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:23, 16 Iulie 2010
in nici un caz cu tva 16%, de unde ati inventat nebunia asta?

ce fel de servicii prestati?
Nu m-am exprimat bine.Era vorba tva din germania.prestez servicii in constructii-montaj parchet.multumesc
unde sunt amplasate imobilele in care montati parchetul? in romania sau germania?
GERMANIA
facturati fara tva, cu mentiunea neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 4 cod fiscal.

acest tip de servicii nu se declara in 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intracomunitara din israel mericami mericami buna seara am o factura de vanzare catre Israel ,este facuta cu tva unde o bag in decontul de tva ,pt ca in 390 nu se trece ? a ce rand? multumesc (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!decl 390? ASUL28 ASUL28 Buna ziua, VA rog sa ma ajutati in urmatorul caz: Un SRL presteaza servicii intracomunitare (montaj acoperis)catre persoane fizice din italia care nu au cod ... (vezi toată discuția)