avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire pe cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire pe cont

Buna ziua. Am o situatie mai delicata am desfasurat activitatea de taxi din 2004-2005 ca PFA iar din acel moment nu am stiut ca trebuie sa ma scot din evidenta administratiei iar acum m-am trezit cu poprire pe cont iar acest cont este de saariu iar eu am o familie de intretinut au voie sa faca asa ceva ptr ca singurul venit al familiei era acest card.Astept un raspuns urgent. Va Multumesc anticipat.
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile c.p.c.si ale codului fiscal pot efectua o astfel de operatiune cu notificarea dumneavoastra prealabila. Va sfatuiesc sa va prezentati la ANAF pentru a lamuri situatia, in sensul stabilirii cuantumului creantei si deblocarea contului. Conform c.p.c., daca este vorba de poprire pe salariu, cuantumul acetei popriri nu poate depasi 1/2 din venit( in situatia ca mai aveti si alte retineri).
Daca nu rezolvati situatia cu acestia( ANAF), sunteti obligat sa introduceti actiune de contestare a executarii popririi in instanta.
Cu stima !
Venitul dvs / al familiei dvs nu este un card ci, eventual, salariul pe care il primiti pentru munca pe care o depuneti.
Stabiliti cu executorul care a infiintat poprierea care este cuantumul datoriei si care ar fi modalitatile de plata.
Aveti posibilitatea sa depuneti o contestatie la executare daca apreciati ca titlul executoriu esne nelegal.
ATENTIE- termenul pentru introducerea unei eventuale contestatii este de 15 zile. Daca pierdeti acest termen nu veti mai putea ataca ulterior.
Daca introduceti contestatia va trebui sa solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei si, de asemenea, mai puteti introduce o cerere de suspendare provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare din contestatia la executare.
Contestatia la executare se timbreaza la valoare conform legislatiei. In cazul suspendarii va trebui sa depuneti si o cautiune care vi se va restitui dupa solutionarea dosarului. In cazul admiterii contestatiei vi se va restitui si taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuz ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problemele mele: Am primit la serviciu ( institutie publica) o incuvintare de executare silita de la ... (vezi toată discuția)