avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare silita admisa
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare silita admisa

In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati banesti, s-a formulat o actiune cu 2 capete de cerere: suspendare executare silita si contestatie la executare.
Prin incheiere de sedinta s-a admis suspendarea executarii silite, pana la solutionarea pe fond a contestatiei. Incheierea prin care s-a admis suspendarea executarii a ramas definitiva si irevocabila prin nerecurare.
Probabil ca si instanta a trimis, dar debitorul a trimis executorului copie dupa Incheierea legalizata la judecatorie, solicitandu-i punerea in aplicare a suspendarii, prin desfiintarea popririi si deblocarea conturilor.
In cat timp de la comunicare are obligatia executorul sa desfiinteze poprirea si sa deblocheze conturile? Au trecut 8 zile lucratoare si nu a dat niciun semn.
La banca de unde se incaseaza salariul s-a prezentat incheierea, definitiva si irevocabila, legalizata, in original, dar pt ca jurista bancii lucreaza 2 ore pe zi, nu s-a miscat nimic nici acolo.
Sugestii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladion2005 , utilizator 13:23, 14 Septembrie 2012
Sa sunati executorul si sa ii spuneti ca daca nu trimite deindata adresa de suspendare a popririi ii faceti plangere enala pt abuz in serviciu, ceea ce va si sfatuiesc sa faceti.
S-a facut simultan cerere si la angajator, cu un exemplar din incheiere (in original a vrut juristul) si s-a sistat. Problema a ramas la contul de salariu, blocat: nu poate fi utilizat cardul, se scot banii de la ghiseu, e comisionabil. In plus figureaza, ca si imputernicit, la o alta banca, pt mama si mi-e teama sa nu apara si acolo probleme. Pt ca executorul a trimis adresa de blocare a conturilor debitorului la o intreaga lista de banci.
Pt abuz in serviciu, contra intereselor persoanei, unde se face plangerea, fiind vorba de un executor?
Totusi, exista un termen in care executorul tb sa puna in aplicare?
Plangerea se adreseaza la parchetul curtii de apel
Jocandi Causa a scris:

Sa sunati executorul si sa ii spuneti ca daca nu trimite deindata adresa de suspendare a popririi ii faceti plangere enala pt abuz in serviciu, ceea ce va si sfatuiesc sa faceti.


Ooooo da! Si o sa se sperie de n-am vazut! S-a suspendat executarea nu s-a desfiintat titlul executoriu/intors executarea. Banii vor ramane in contul de consemnari. Daca efectueaza vreun virament e abuz in serviciu.
Sa o luam altfel: De la suspendare executorul nu are voie sa mai intocmeasca vreun act de executare. Da? Pai daca ridica poprirea nu poate fi considerat ca fiind un act de executare iar creditorul poate face plangere penala? Suspendarea executarii trebuie sa indeplineasca o singura conditie : sa se plateasca cautiunea. Nu se pun in discutie fondul sau alte probleme. Dupa judecarea contestatiei instanta va decide urmatorii pasi in dosarul respectiv.
Ganditi-va ca pe acelasi principiu se poate radia somatia din CF si pana la judecarea contestatiei (in care debitorul pierde sa zicem) imobilul poate este vandut de 50 de ori catre terte persoane. In cazul asta cine este de vina?
Nu inteleg.
Care ar mai fi rostul suspendarii executarii silite (care nu ar fi fost admisa daca nu ar fi fost indeplinita conditia de plata a cautiunii)? Cum se concretizeaza daca nu prin desfiintarea popririi si deblocarii conturilor "pana la solutionarea contestatiei"? Sigur ca abia dupa aceea, eventual, se pot restitui banii consemnati drept cautiune si sumele deja retinute, intoarcere executare etc. Pana atunci insa, intreb din nou: care este avantajul suspendarii executarii, daca in realitate nu se schimba nimic, ci doar se astepta solutionarea contestatiei?
@bejsd: nu am pus problema vreunei restituiri, in acest stadiu.
Creditorul de ce sa faca plangere penala, pune la indoiala decizia unui judecator si punerea in aplicare a unui act? Sau numai noi astia care nu suntem nici executori, nici creditori avem obligatia sa ne supunem unei decizii a unui judecator, precum cea prin care s-a admis executarea silita?
In situatia de fata debitorul este realmente prejudiciat lunar cu o anumita suma, cardurile nu pot fi folosite decat la ghiseu, operatiune comisionabila, deci alti bani. Mie chiar mi se pare un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea initiala: in cat timp are obligatia executorul sa suspende executarea, conform hotararii judecatorului? Nu are aceasta obligatie? Cum s-ar spune: documentul poate fi pus in rama, cu toata cheltuiala legata de cautiune, promovare actiune si avocat?!... Supertare!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita si suspendare. Marta Tot Marta Tot Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)