avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita si suspendare.
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita si suspendare.

Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de debitor? 2.Daca dupa 20 de zile de la depunerea contestatiei (fara a se cere suspendarea) BEJ a cerut infiintarea popririi pe conturile debitorului,(institutie publica), acesta poate solicita suspendarea popririi? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Magherescu , utilizator 19:56, 18 Decembrie 2013
Contestatia la executare nu suspenda executarea decat daca ati solicitat expres acest lucru si ati timbrat corespunzator. De asemenea, in cazul suspendarii la executare, instanta poate stabili o cautiune, de regula un procent din valoarea de executat. Daca nu ati solicitat suspendarea, procedura continua.
Multumesc mult, iar referitor la intrebarea nr. 2 ma poate lamuri cineva?
Poprirea este valabila. Se poate cere suspendarea executarii, avand in vedere ca a fost formulata contestatie.
Sa inteleg ca, daca poprirea este valabila, creditorul popritor va putea sa-si recupereze banii? De asemenea, daca exista contestatie si/sau suspendarea executarii silite, se poate solicita validarea popririi?
Creditorul, in cazul in care aveti bani in cont, va recupera suma respectiva.
Banca, ulterior infiintarii popririi, este obligata sa indisponibilizeze banii si ulterior sa-i vireze in contul creditorului, indiferent de suma.
Poprirea este valida pana in momentul in care instanta dispune altfel (suspenda executarea) sau pana in momentul in care de exemplu, veniti cu o scrisoare de garantie bancara la creditor in baza careia puteti obtine suspendarea executarii, conform prevederilor Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita, suspendare - obligatia tertului poprit gh3gh1 gh3gh1 Unitatea a primit o poprire pe salariul unui angajat. Executorul a hotarat: .... sanu faceti nicio plata care ar diminua .... pana la achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)