avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

buna ziua,
tatal meu este iesit pe caz de boala la pensie de cativa ani cu gradul 3. zilele astea a suferit o interventie la inima din cauza unui infart si as dori sa stiu daca se poate schimba gradul 3 cu gradul 2 de invaliditate si unde sa ne adresam
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 12:53, 15 Iulie 2010
Încadrarea sau neîncadrarea în grad de invaliditate se face numai prin decizie, emisă de medicul expert al asigurărilor sociale, în baza documentarului medical pregătit de medicul de specialitate.

Potrivit art. 56, din Legea nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu completările şi modificările ulterioare, numai medicul expert al asigurărilor sociale se poate pronunţa asupra gradului de afectare a capacităţii de muncă a tatălui.

Ce puteţi face dumneavoastră, este să urmaţi procedura referitoare la revizuirea medicală, statuată prin Ordinul 340/2001, capitolul C, punctul II.
Astfel,
Revizuirea medicala se poate efectua si inaintea termenului stabilit, indiferent de gradul de invaliditate, la solicitarea pensionarului, dar numai pana la implinirea varstelor standard pentru pensionare pentru limita de varsta si daca unitatile sanitare care asigura asistenta medicala apreciaza agravarea sau ameliorarea starii de invaliditate. Cererile de revizuire pentru agravare sau ameliorare se depun la cabinetul de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca care are in evidenta persoana in cauza si devin componente ale dosarului medical.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
florisiris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala nicotorok nicotorok Buna ziua, Ma poate ajuta cineva??? Tatal meu a fost operat de hernie de disc in urma cu o saptamana. A fost in somaj, si a terminat somajul in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate 1968 1968 Am 41 ani si peste 14 ani vechime. De 2 luni am terminat somajul si m-am imbolnavit, am facut sarcoidoza stadiul II, o boala autoimuna. De la comisia medicala ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate delioara74 delioara74 Buna ziua,as dori sa stiu daca pot beneficia de pensie de invaliditate avand varsta de 36 de ani si contributie de 7 ani pt pensie.Acum 2 ani am fost ... (vezi toată discuția)