avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen acceptare moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen acceptare moºtenire

am depăşit termenul de acceptare a moştenirii. chiar nu există nicio şansă, niciun tertip de a trece de condiţia asta?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:42, 31 Iulie 2010
Exista institutia repunerii in termen, acceptarea tacita etc.
Ati mai postat in legatura cu acest subiect si recomandarea mea este sa nu va impacientati, ati fost chemat la dezbaterea succesiunii la notar, mergeti si acceptati succesiunea, nu va fi nici o problema.

Puteti sa reveniti apoi cu un mesaj sa ziceti daca am avut dreptate.

Teoria ( legea) spune ca ati pierdut dreptul la mostenire, dar in practica, daca toti mostenitorii se inteleg amiabil ( la notar) pot trece si 20 de ani, tot vor culege. Asa ca, mai lasati forumul, ca "datele tehnice" va pot induce in eroare mai mult. Mergeti la notar la data stabilita.
Mostenirea se putea accepta si in mod tacit, respectiv prin indeplinirea unor acte pe care numai avand calitatea de succesibil le-ati fi putut face, cum ar fi plata unor impozite, acte de administrare , diverse lucrari, etc. Facand dovada acestor acte, se poate sa nu fi pierdut.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
o.k. m-aţi convins. nu mai intru momentan pe forum.oricum m-am zăpăcit de când caut pe toate forumurile lămuriri. şi am primit numai descurajări. măcar mesajul dumneavoastră (aduţescu) mai îmi dă o speranţă. am să rămân cu acesta deocmandată. mai vorbim după......
am fost la notar. nu ne-a întrebat nimeni de niciun termen. am fost informaţi că s-a deschis succesiunea şi suntem trecuţi în dosarul acela ca moştenitori. urmează să ne întâlnim cu toţii la o dată stabilită de comun acord.
Felicitari!
Deci am avut dreptate:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare referitor la niște terenuri pe care ... Monica Sisestean Monica Sisestean Bună ziua! Am o întrebare referitor la niște terenuri pe care ar trebui să le moștenesc de la bunicul meu care a decedat acum patru ani. Menționez ... (vezi toată discuția)
Credit persoana decetata LezeuB LezeuB Buna.Mama mea a facut un credit prin 2005, cred.In martie 2007 a decedat.Am trimis la banca o copie legalizata a certificatului de deces si toate bune pana ... (vezi toată discuția)
Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)