Exista institutia repunerii in termen, acceptarea tacita etc.
Ati mai postat in legatura cu acest subiect si recomandarea mea este sa nu va impacientati, ati fost chemat la dezbaterea succesiunii la notar, mergeti si acceptati succesiunea, nu va fi nici o problema.
Puteti sa reveniti apoi cu un mesaj sa ziceti daca am avut dreptate.
Teoria ( legea) spune ca ati pierdut dreptul la mostenire, dar in practica, daca toti mostenitorii se inteleg amiabil ( la notar) pot trece si 20 de ani, tot vor culege. Asa ca, mai lasati forumul, ca "datele tehnice" va pot induce in eroare mai mult. Mergeti la notar la data stabilita.
Mostenirea se putea accepta si in mod tacit, respectiv prin indeplinirea unor acte pe care numai avand calitatea de succesibil le-ati fi putut face, cum ar fi plata unor impozite, acte de administrare , diverse lucrari, etc. Facand dovada acestor acte, se poate sa nu fi pierdut.
o.k. m-aţi convins. nu mai intru momentan pe forum.oricum m-am zăpăcit de când caut pe toate forumurile lămuriri. şi am primit numai descurajări. măcar mesajul dumneavoastră (aduţescu) mai îmi dă o speranţă. am să rămân cu acesta deocmandată. mai vorbim după......
am fost la notar. nu ne-a întrebat nimeni de niciun termen. am fost informaţi că s-a deschis succesiunea şi suntem trecuţi în dosarul acela ca moştenitori. urmează să ne întâlnim cu toţii la o dată stabilită de comun acord.