Am o întrebare referitor la niște terenuri pe care ar trebui să le moștenesc de la bunicul meu care a decedat acum patru ani. Menționez faptul că niciun membru al familiei nu a inițiat succesiunea în acest interval de timp, iar din cate am înțeles de la un domn avocat, se aplica uzucapiunea, fiind favorizați cei care au locuit cu defunctul și au folosit terenurile, considerându-se că au acceptat tacit succesiunea. Este adevărat? Noi ceilalți moștenitori care nu am folosit terenurile și nici nu am locuit cu bunicul nostru, nu mai avem niciun drept? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Faptul ca ceilalti mostenitori au utilizat bunurile succesiunii, constituie intr-adevar un act de acceptare tacita a succesiunii. Dumneavoastra ati acceptat succesiunea in termen de 1 an? Adica, v-ati prezentat la notarul public pentru a da o declaratie de acceptare a succesiunii? Daca nu s-a acceptat succesiunea in termen de 1 an, ati cam pierdut drepturile, daca nu ati facut acte de acceptare tacita sau daca mostenirea nu se dezbate la notar, de comun acord.
Nu am acceptat succesiunea ]n termen de un an pentru că nu am știut de regula asta. Din câte înțeleg, se poate totuși face la notar de comun acord chiar dacă a expirat termenul.?
Optiune succesorala
dgmaster
Cum pot afla daca cineva a dat declaratie de optiune succesorala la notar in urma decesului bunicului meu din anul 1991? Sunt interesat sa aflu daca s-au dat ... (vezi toată discuția)
Succesiune
AdrianBogdanA
Buna ziua
Bunica din partea mamei a divorțat de bunicul acum vreo 30 de ani. Bunicul s-a recăsătorit , iar acum 20 de ani el a decedat. Mama mea fica lui a ... (vezi toată discuția)