avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Optiune succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Optiune succesorala

Cum pot afla daca cineva a dat declaratie de optiune succesorala la notar in urma decesului bunicului meu din anul 1991? Sunt interesat sa aflu daca s-au dat declaratii de acceptare legate de mostenirea bunicului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dgmaster , utilizator 17:10, 22 Aprilie 2012
Intrebati la Camera Notarilor Publici, exista o arhiva si va vor da un raspuns.
Puteti face o adresa catre Camera Notarilor Publici insa trebuie sa achitati o taxa de 100 Ron ...asa ca va recomand sa aflati contul bancar in care trebuie sa virati acesti bani...
Va multumesc frumos! Pentru ca ati avut amabilitatea sa-mi raspundeti, indraznesc sa va rog sa examinati si eventual sa-mi dati niste raspunsuri in legatura cu problemele expuse intr-o alta postare. Aici e linkul: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc inca odata!
la orice cabinet notarial....notarul va face cuvenitele verificari in baza de date nationala
Notiunea de acceptare a mostenirii are si aplicabilitate practica? Adica mostenitorul care a facut acte de acceptare tacita (plata impozitului de exemplu) poate invoca decaderea din drepturile de mostenitor a mostenitorilor concurenti daca acestia nu au facut niciun gest privind mostenirea in termenele legale?

Alte discuții în legătură

Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a mostenirii. Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu In urma unei solicitari la Uniunea Notarilor Publici am aflat ca nu s-a deschis succesiunea dupa bunicul meu decedat in 2009 si nimeni nu si-a manifestat ... (vezi toată discuția)