Revin cu o problema. Am luat de curand o amenda pe legea 61/1991 art 2 lit 1. Problema e ca cei pe care i-am injurat sunt polististi si eu am depus deja plangere penala impotriva lor pentru abuz in serviciu. Daca eu accept si platesc amenda pentru injurii, ei pot sa revina si sa o schimbe pe ultraj, sau sa imi faca si dosar de ultraj ?
Din moment ce ati fost sanctionat contraventional , o data , ptr acea fapta ( pe care dumnealor nu au considerat-o ultraj potrivit legii penale ci doar contraventie ) , a doua oara nu mai pot reveni ca ptr aceeasi fapta sa va faca dosar penal , intrucat s-ar incalca astfel principiul de drept non bis in idem , potrivit caruia nicio persoana nu poate fi sanctionata de doua ori ptr aceeasi fapta .
aveti dreptate Diana,dar eu am vazut mai multe cazuri,nu doar unul,in care,dupa ce sa dat o amenda contraventionala,politistii s-au intors,au invocat anumite motive si au dus persoanele la sectie pentru inceperea urmaririi penale.si repet,nu e un singur caz.se poate intampla orice,chiar daca incalca anumite principii.mai mult,procurorul ia mai aplicat si o amenda administrativa.deci,ne putem astepta la orice.
Da. Si eu am auzit de situatii de genul asta. De aceea am intrebat. Raman acum cu dubiul. Oare sa platesc amenda, si astfel sa imi recunosc fapta sau sa o contest.. Nu prea as vrea sa o contest ca nu am pe ce baza. Dar avand in vedere ca eu am plangerea penala impotriva agentului care mi-a dat amenda chiar imi e oarecum teama de razbunarea lor ..
Nu am semnat amenda si nici macar nu mi s-a cerut asta cu toate ca am fost dus in mod abuziv la sectie unde am fost batut destul de bine. Amenda am primit-o prin posta la vreo saptamana dupa.
Cu partea de batut am depus plangere penala. E dosarul la corpul de control sa vedem ce o sa se intample.
Cu partea de injurat situatia sta in felul urmator :
Intr-o seara eu cu 3 amici de certam pe motive mai putin importante cu alte 3 persoane. Nu exista violenta, nici macar verbala, cateva injuraturi dar nu amenintari sau ceva. Cearta din pacate se purta foarte aproape de o sectie de politie. Doi politisti au intervenit "pentru aplanarea conflictului" , numai ca au intervenit in forta. Unul dintre ei m-a imobilizat, nici pana acuma nu imi dau seama de ce. Eu m-am smucit si am scapat din stramtoare. M-a prins din nou de data asta si lovindu-ma putin iar eu i-am spus printre altele : "De ce mortii ma-tii pui mana pe mine" Lucru total gresit din partea mea, dar din cauza nervilor se pare ca nu am putut sa imi tin gura. Dupa ce am urlat eu ceva timp la el ca cine e el si cu ce ocazie pune mana pe mine, am fost dus la sectie unde am fost batut bine de tot (ca sa vad cine e el) si in cele din urma identificat. Din pacate m-au lovit destul de profesionist. Putine semne dar totusi consemnate la IML. Ce au facut rau a fost faptul ca m-au batut de fata cu unul dintre prietenii implicati in incident, care va fi martor in proces Dupa bataia incasata mi s-a spus sa plec acasa. La vreo saptamana m-am trezit si cu amenda pe care scrie in locul semnaturii mele ca nu am fost de fata. Adevarul e ca in timp ce ma loveau mi-am acoperit fata .. poate asta insemna. Acum avand in vedere ca au aflat deja de plangerea impotriva lor ma gandesc sa nu le vina si lor ideea sa imi comute disturbarea linistii publice in ultraj ...
Permis suspendat
tincatalin
Buna ziua,
Sa incep cu inceputul: am fost prins de aparatul radar cu peste 50 km/h peste viteza legala - am fost oprit, mi-am recunoscut fapta, am semnat ... (vezi toată discuția)
E ultraj?
zerotika
Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Ultraj
sunyigabi
imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)