tincatalin a scris:
(...) chestia mentiunile trebuiesc scrise de politist mi se pare aberant; un politist nu va scrie in veci, daca cel care a savarsit ceva, daca a savarsit, are mai mult de 5 mentiuni, sa zicem; sau daca e o remarca negativa la modul in care te-a gasit vinovat, chiar daca este adevarata acea mentiune
Art. 180. – (1) În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere,
agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei (...)
(5) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta
contravenientului
dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile trebuie consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica „Alte mentiuni”, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
OBIECȚIÚNE s. f. v. obiecție.
OBIÉCȚIE, obiecții, s. f. Argument pe care îl invocă cineva împotriva unei teze, a unei propuneri sau a unei pretenții;
observație prin care cineva își manifestă dezacordul față de ceva.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române
De regula politistul nu permite contravenientului sa completeze personal obiectiunile si nu pentru ca ar putea rupe pv-ul sau sa scrie ceva obscenitati cum spune @catalin2832 ceea ce ar presupune ceva pedepse , ci pentru ca in primul aliniat al art. 180
se precizeaza ca agentul constatator incheie procesul verbal de constatare a contraventiei si nu contravenientul.
Cand am fost intrebat daca am obiectiuni am raspuns pozitiv si le-am spus agentilor sa consemneze la rubrica "Alte mentiuni": "Nu sunt de acord cu cele constatate" si am semnat procesul verbal. Dupa care am facut plangere contraventionala.
Semnarea pv-ului sau plata in 48 h a amenzii nu presupune recunoasterea vinovatiei atat timp cat ai cai de atac in instanta impotriva procesului verbal.
Nesemnarea pv-ului nu inseamna decat prelungirea agoniei sau speranta unei anulara daca procesul verbal nu este comunicat in termenul de 30 de zile, dar tot agonie este.