avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract casa

Am cumparat un apartament in decembrie 2008 cu un avans de 7000 euro , urmand sa platesc in rate ceilalti 20.000 din momentul in care se face contractul definitif , iar termenul de predare era in februarie 2009.In luna Iulie 2009 am primit cheile de la apartament si l-am finisat si mobilat , apoi ne-am mutat in apartament , facandu-ne contract cu furnizorii de utilitati.Din cate am inteles a iesit CF-ul pe bloc , urmand diviziunea , dar aici s-au blocat. Pana in prezent nu am facut contractul definitiv , deci au o intarziere de mai bine de un an , iar de curand am aflat ca unele apartamente au fost vandute de doua ori(unele) , si ca blocul a fost girat unui israelian pentru o suma de 208.000 euro.Acesta spune ca odata ce nu si-a primit banii , va castiga printr-un proces tot blocul , urmand sa ne evacueze.
Imi puteti spune care sunt pasii ce trebuie facuti sicare sunt sansele sa ne pastram apartamentele?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:30, 20 Iulie 2010
Oricare dintre partile antecontractului de vanzare-cumparare poate cere instantei de judecata sa pronunte, in baza art. 1073 si 1077 C. civ o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, care va avea un caracter constitutiv de drepturi, operand transferul proprietatii de la data cand aceasta hotarare ramane definitiva.Aceasta regula se aplica doar in situatia in care in antecontract nu a existat o clauza de dezicere(razgandire) in favoarea uneia sau a ambelor parti.
MIe imi pare ca ar trebui "vizitate" actele, caci daca dezmembrarea nu e facuta... e mai greu si va costa si suficient de mult.
Ati notat undeva antecontractul ala?
Poate ar fi bine sa va grabiti macar cu asta.
De asemenea, ar trebui sa verificati de ce nu a mers mai departe vanzatorul, cine stie ce si cum, poate e vreun impediment, poate nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract clau&marius clau&marius Buna, Sunt Claudia si am nevoie de ajutorul vostru intr-o prb de vanzare-cumparare: doresc sa cumpar doua camere (fara instalatie electrica, santiara,etc - ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Protectia cumparatorului morosanucarmen morosanucarmen Am incheiat cu o persoana fizica un antecontract de vinzare-cumpararea a unui apartament. Aceasta persoana fizica este si constructorul acestui ap. Daca ... (vezi toată discuția)