avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fel de contract civil se poate incheai intre o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fel de contract civil se poate incheai intre o persoana fizica si o persoana juridica?

Buna ziua.

As dori sa stiu daca intre o persoana fizica si o persoana juridica se poate incheia vreun contract civil ?Ma gandesc in special la contractul de prestari servicii, dar poate exista vreun alt fel de contract care se poate incheia. fara ca persoana fizica sa devina obligatoriu PFA.

In cazul in care o persoana fizica are un contract individual de munca incheiat cu o persoana juridica, pe postul de consilier juridic, pe mine m-ar interesa daca persoana fizica mai poate presta si alte acitivitati de genu: secretariat sau contabilitate primara sau chiar asistenta juridica, pe baza de contracte de prestari servicii.

Din cate stiu eu pt ca o persoana fizica sa poata incheia contracte de prestari servicii cu o persoana juridica, este necesar sa devina persoana fizica autorizata.

Sau mai era cazul in care se putea incheia un contract cu o alta persoana juridica, alta decat cea la care este angajata, pt. 2 ore zilnic si nu mai mult de 10 ore saptamanal. Si in cazul acesta nu trebuia sa devina PFA. dar din cate stiu eu aceasta prevedere a fost abrogata.

Va rog frumos dati-mi un raspuns cum se procedeaza in acest caz.

Va multumesc si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 15 Iulie 2010
Activitatea de consilier juridic o puteti desfasura doar in baza unui contract individual de munca incheiat cu angajatorul persoana juridica. Puteti desfasura activitate la mai multi angajatori, respectand conditia de mai sus.

De asemenea, vedeti si prevederile Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, cu completarile si modificarile la zi:
Art. 10. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibilã cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitãtile care lezeazã demnitatea si independenþa profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice altã profesie autorizatã sau salarizatã în tarã sau în strãinãtate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciarã;
e) activitatea publicisticã salarizatã;
f) alte incompatibilitãti prevãzute de lege sau rezultate din conflict de interese, în conditiile legii.
Multumesc frumos.

Deci, pt. a putea avea activitati de natura juridica, cu o alta persoana juridica alta decat angajatorul , trebuie sa inchiei cu fiecare contract individual de munca?Fara a fii nevoie de statutul de PFA.?
V a multumesc din nou pt raspuns.

Dar va rog lamuriti-ma.
Pot sau nu, sa inchei un contract de prestari serv sau orice alt fel de contract civil, cu o persoana juridica, alta decat angajatorul meu, fara a fii nevoie sa devin persoana fizica autorizata.?

Multumesc.
Nu puteti.
lorenica5@yahoo.com a scris:

V a multumesc din nou pt raspuns.

Dar va rog lamuriti-ma.
Pot sau nu, sa inchei un contract de prestari serv sau orice alt fel de contract civil, cu o persoana juridica, alta decat angajatorul meu, fara a fii nevoie sa devin persoana fizica autorizata.?

Multumesc.

Puteti incheia un contract de mandat ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un consilier juridic poate acorda consultanta unei sc in baza unei conventii civile? doinytza doinytza Un consilier juridic poate sau nu sa incheie conventie civila cu o societate comerciala pentru a-i acorda acesteia consultanta juridica?Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate desfasura si alte activitati remunerate? magyari magyari Buna ziua... Problema este una comuna, dupa parerea mea. Momentan lucrez ca si consilier juridic, cu un program de lucru foarte convenabil. Din pacate precum ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate presta servicii in calitate de pfa? OANA GORAN OANA GORAN am uarmatoarea nelamurire: un consilier juridic poate presta servicii juridice in calitate de pfa, se poate ??? daca da, ce presupune acest lucru.?? va ... (vezi toată discuția)