buna ziua
am si eu o problema
trebuie sa prelungesc cu inca 1 an regulamentul intern deja existent dar care expira luni
nu stiu care este procedura
trebuie sa convoc reprezentantii salariatilor?'
stie cineva ?
va rog multumesc din suflet
Regulamentul de ordine interioara - conf CM , reprezinta actul intern al unei persoane juridice prin care se stabilesc , in conformitate cu prevederile legale , indatoririle salariatilor , masurile ce se impun in vederea organizarii muncii si asigurarii disciplinei muncii , recompensele si sanctiunile , modul de cercetare al abaterilor disciplinare si procedura aplicarii sanctiunilor disciplinare . Regulamentul de ordine interioara este un izvor specific al dr muncii care reglementeaza in mod concret , in baza legislatiei muncii , problemele de ordin disciplinar din cadrul unitatii respective.
Regulamentul de ordine interioara se intocmeste si se aproba de catre conducerea societatii impreuna cu sindicatul .este afisat in mod obligatoriu in cadrul unitatii respective.
In Codul muncii art 257-art 262 gasiti prevederile referitoare la regulamentul intern, dar nu stiu cum putea fi facut pe o anumita perioada de timp.
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.
Prin urmare, cred ca si modificarile aduse la R.I. se fac cu consultarea sindicatului sau a repezentantilor salariatilor, dupa caz.