avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire regulament intern prin act aditional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire regulament intern prin act aditional?

buna ziua
am si eu o problema
trebuie sa prelungesc cu inca 1 an regulamentul intern deja existent dar care expira luni
nu stiu care este procedura
trebuie sa convoc reprezentantii salariatilor?'
stie cineva ?
va rog multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 15 Iulie 2010
Regulamentul de ordine interioara - conf CM , reprezinta actul intern al unei persoane juridice prin care se stabilesc , in conformitate cu prevederile legale , indatoririle salariatilor , masurile ce se impun in vederea organizarii muncii si asigurarii disciplinei muncii , recompensele si sanctiunile , modul de cercetare al abaterilor disciplinare si procedura aplicarii sanctiunilor disciplinare . Regulamentul de ordine interioara este un izvor specific al dr muncii care reglementeaza in mod concret , in baza legislatiei muncii , problemele de ordin disciplinar din cadrul unitatii respective.
Regulamentul de ordine interioara se intocmeste si se aproba de catre conducerea societatii impreuna cu sindicatul .este afisat in mod obligatoriu in cadrul unitatii respective.
In Codul muncii art 257-art 262 gasiti prevederile referitoare la regulamentul intern, dar nu stiu cum putea fi facut pe o anumita perioada de timp.
vezi art 260 din codul muncii;nu faci aditional ca doar nu este un contract
MULTUMESC MULT PT RASPUNS
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.
Prin urmare, cred ca si modificarile aduse la R.I. se fac cu consultarea sindicatului sau a repezentantilor salariatilor, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolele din codul muncii care vorbesc despre roi ina_enache ina_enache Buna ziua Imi puteti spune care sunt articolele din Codul Mncii care vorbesc despre Regulamentul de ordine interioara, despre aplicabilitatea lui, ... (vezi toată discuția)
Regulament intern nelegal? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Societatea in care lucrez are aproximativ 3000 de angajati.De curand ne-a fost adus spre luare la cunostinta un nou regulament intern in care nu este ... (vezi toată discuția)
Regulament intern anne_david anne_david Buna ziua, ce formalitati trebuie intocmite pentru ca regulamentul intern sa fie legal? (inregistrare la ITM...) Multumesc (vezi toată discuția)