Pentru a vinde un teren trebuie sa fac un anunt de vanzare prin Consiliul Local avand in vedere ca am vecini,arendas,care au drept de preemptiune cf . Legii 54/1998.Nu am inteles bine care este termenul care trebuie sa treaca de la lansarea ofertei de vanzare pana la expirarea termenului de gandire al eventualilor cumparatori.Am citit 45 zile !!! Unii spun doua saptamani,altii 30 zile...Stiti dvs care este acest termen " de asteprare " ?
Chiar daca prin lege nu i se mai atribuie in mod automat dreptul de preemptiune, daca ati stipulat expres acest drept prin contractul de arendare atunci trebuie sa va supuneti acestei prevederi contractuale.
Contractul este legea partilor.
Domnul "abcdeadi" este cat se poate de clar,va multumesc.
Singurul lucru care ar mai ramane neclarificat,daca propietarul doreste sa vanda ce face ? Se ghideaza dupa procedurile " raposatelor " prevederi ce tin de dreptul de preemptiune ? Adica,anuntul scris al ofertei prin intermediul Consiliului Local, afisarea ofertei,asteptarea raspunsului 7-10 zile...etc sau exista proceduri mai simple in astfel de cazuri pe care nu le gasim nicaieri ? Daca stiti sau ati auzit cum se procedeaza. Va multumesc#-o