avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ordonanta privind infiintarea de noi societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ordonanta privind infiintarea de noi societati

Buna ziua,

Tocmai am vorbit cu un avocat care mi-a spus ca de 2 saptamani a intrat in vigoare o ordonanta care spuna ca la infiintare unei companii contractul de chirie a sediului social trebuie inregistrat la Administratie si ca declaratia data de proprietarul la inchiriere, prin care declara ca acel spatiu nu se suprapune cu sediul unei altei societati, trebuie legalizata la notar.
Am vorbit si cu proprietarul de la care am inchiriat spatiul pentru noul sediu social si acesta a afirmat ca nu este adevarat.
Vreau sa stiu daca este adevarat ce am aflat despre ordonata si daca da, va rog sa-mi spuneti care este aceasta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters147303 , utilizator 10:40, 16 Iulie 2010
Ascultati-va avocatul ca stie ce spune! Si va spune bine sunt modificari noi la legea societatilor comerciale.
Chiar daca nu ar fi asa cum va spune avocatul, aceasta inregistrare la fereste in mai mare masura declararea unui sediu principal fictiv.
Cu alte cuvinte, daca as fi in postura de a da acea incheiere de infiintarea v-as cere aceasta inregistrare a contractului de inchiriere la fisc.
Da, avocatul are dreptate. Mi mi-a intarziat infiintarea societatii cu 2 saptamani pt ca cei de la adm finaciara habar n-aveau si nu aparusera nici normele.
Daca mergeti acum la adm financiara s-au mai lamurit.
Incredibil cum pierdem bani datorita ordonantelor date pe sub masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Doresc sa schimb sediul social al unor firme, dintr-un judet in altul. S-a incheiat un contract de inchiriere pentru noul sediu, apoi 2 contracte ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma brezel brezel va rog sa-mi spuneti daca s-a reziliat contractul de inchiriere la finante iar la ONRC se va depune etapa I lichidare voluntara peste o saptamana la o firma ... (vezi toată discuția)