avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare bani de la asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare bani de la asigurator

Buna ziua!
Un prieten bun are un service auto, lucrand totodata si cu asiguratorii.
Nu o sa dau numele asiguratorului dar are de recuperat mai multi bani de la unul dintre acestia.
Dupa ce a reparat autoturismele respective in baza devizelor de calcul si in baza acceptului de plata a dat drumul clientului deoarece avea de incasat de la asigurator.
Acesta nu a efectuat plata de 6 luni.
Care ar fi procedura pana la darea in judecata pentru a-si recupera bani????
Mentionez ca acesta l-a notificat de doua ori dar acestia spun ca sunt multe dosare in lucru si ca sa mai astepte.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:02, 23 Iulie 2010
Cu fiecare asigurator in parte are o conventie de prestari servicii sau de colaborare si daca asiguratorul nu respecta termenele de plata pe care le-a negociat si asemnat poate fi dat in judecata si supus si la plata penalizarilor. Dar ei nu dau asiguratorii in judecata de teama ca nu vor mai primi clienti de la asiguratori. Nici vorba sa mai ceara si penalizari de intarziere. Asa ca daca vrea sa-si vada banii e bine sa actioneze si nu mai umble cu menajamente.
Situatia relatata de dl. Tudor este reala si uzitata des.
As putea adauga doar faptul ca in lipsa unei conventii-contract, pe facturile inaintate asiguratorului, ar trebui sa treaca scadenta de plata exacta in nr. de zile, pentru a avea temei de solicitat penalitati/dobanda pentru intarziere.
Multumesc mult!
incercare de conciliere si apoi actionare in instanta.
Instanta e buna in cazul in care nu puteti sa va recuperati banii, insa service-ul nu va mai primi masini de la acel asigurator, se cunoaste acel fapt si, la expirarea conventiei, aceasta nu va fi reinoita. Asa ca, depinde de cata clientela are respectivul service si daca e oportun sa renunte la asigurator.......:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea contestarii sumei platite de asigurator sevice-ului ca despagubire Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: Care este procedura prin care trebuie adus la cunostinta asiguratorului faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperarii contravalorii reparatiilor de la client Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Se da service-ul auto X, care are de recuperat o creanta (reprezentand contravaloarea facturii ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera sumele de bani taiate din devizul de reparatie? Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Doresc sa va prezint o situatie pentru a va solicita opiniile si sfaturile cu privire la cum trebuie procedat. Lucrez la un service auto, ca ... (vezi toată discuția)