avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit Forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit Forfetar

Buna Ziua ! Sunt nou pe aici si as dori un raspuns la o chestiune de impozitare : Am o societate cum au multi din Romania pe care am infiintat-o de dragul de a fi si eu in randul "Oamenilor de afaceri". Am avut si ceva profit in anii precedenti platind taxele si impozitele aferente fara sa pun prea multe intrebari. In anul 2009 am avut si ceva lucrari facand un venit de peste 60.000 lei la care bineinteles cum sta bine oricarui patriot am platit tva-ul, forfetarul si toate darile catre "sfantul stat". In 2010 nu am mai avut de lucru si deci venit "0" adica zero ! Din calculele contabile a rezultat ca trebuie platit statului impozitul calculat la cifra de afaceri de anul trecut adica tot la suma de 60.000 lei cu toate ca eu am avut venit "0" ! Poate nu inteleg eu dar mi se pare ca impozitul forfetar se plateste in functie de o cifra de afaceri sau de un venit ori poate nu am inteles ca trebuie sa platesc statului un impozit pentru o suma pe care am incasat-o anul trecut si pentru care si-a luat odata premanda. Deci daca si 2011 o sa fie tot asa de saracacios va trebui sa platesc in continuare acest forfetar ? Scuzati-mi termenii neprofesionisti dar ma consider parte din miile de fraieri care incearca sa faca ceva pentru bunastarea personala si a familiei si care platesc taxe aberante statului ! Astept un raspuns pentru care Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:30, 16 Iulie 2010
Din cele scrise de d-voastra rezulta ca in 2010 nu ati avut venituri..Bun..
Dar va intreb cum de a-ti supravietuit 6luni ?
din ce ati platit forfetarul pe trim1?
In 2009 ati platit Impoz. pe profit care a rezultat din calculele efectuate de contabilI.
iar in 2010 cf. Legi chiar daca aveti pierdere platiti Impozit minim(forfetarul)
Din pacate asta e legea.sa nu credeti ca platiti de 2ori pentru acelasi lucru..sa va explice Contabila firmei..
Pentru d-na Iulia53 ! In primul rand va multumesc pentru amabilitatea d-voastra ! In legatura cu "forfetarul" care pe mine ma duce la ideea de "foarfece" nu stiu de ce dar as vrea sa va precizez ca societatea a supravetuit cele 6 luni din buzunarul meu personal, facand greseala repetata de a imprumuta societatea pentru micile cheltuieli, iar impozitul pe trim 1 si 2 urmeaza sa- l platesc bineinteles tot din buzunarul personal. Eu nu am inteles faptul ca trebuie sa platesc in functie de venitul de anul trecut ori daca venitul societatii in anul 2010 este "0" ar fi normal sa platesc valoarea minima de impozitare cu care as fi de acord si as numi-o taxa de existenta! Va multumesc si va doresc o zi excelenta ! DanTur
nu sunte-ti singurul care nu a inteles acest lucru..:D
Alti desi s-au perindat pe la finante pe la registru..si au consultat diferiti oameni pentru a le explica si intelege..tot la acelasi lucru au ajuns.. Sa plateasca Impoz. minim obligatoriu conf. legi 34/2009,numai ca se aplica la CA aferent anului 2009.
Atunci uni au suspendat rapid firma sa nu mai plateasca din buzunar in cazul ca aveau "zero venituri".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna seara, va rog sa \" ma luminati\" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)