avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare legata de ridicarea autoturismului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare legata de ridicarea autoturismului

mi-a fost ridicata masina de pe trotuar, desi nu era niciun semn cum ca parcarea ar fi interzisa, pe motiv ca nu am lasat cel putin 1m spatiu pentru pietoni. masina a stat acolo maxim 15 minute, cand m-am intors nu mai era. am platit amenda, dar as dori sa stiu daca se poate cumva da in judecata politia comunitara. ei pe procesul verbal sau ce este au scris ca s=a masurat distanta, si ca pozele sunt disponibile pe site. pozele nu exista pe niciun site. de asemenea, este trecut un martor, dar martorul nu mai era prezent la firma de ridicari. in concluzie, am vreo sansa de castig, merita sa ii actionez in instanta? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 11:15, 16 Iulie 2010
cu siguranta au pozat autoturismul dvs si locul unde era parcat....in ceea ce priveste martorul, acesta nu trebuie sa fie prezent la firma de ridicari ci doar mentionat in procesul verbal cu toate datele de identificare.....(OG2/2001) privind regimul juridic al contraventiilor.....in cazul in care incepeti o actiune in instanta o sa chemati si martorul mentionat in pv...insa nu cred ca acesta o sa mentioneze altceva decat a scris politia...au fost cazuri in care martorii erau pe dinafara:)
Sanse de castig sunt, dar credeti ca merita?
asta era si dilema mea... oare timpul "cheltuit" plus banii investiti merita 700 lei? presupun ca nu...
Eu zic ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mazgaleala pe procesul verbal de ridicare clicku clicku Acu 3 ore mi-a fost ridicat autovehiculul din oras,de pe un trotuar,unde mai erau parcate si alte 3 masini una langa alta. Pe procesul verbal intocmit , la ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)
Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)