avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXE DE VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXE DE VANZARE-CUMPARARE

Stie cineva cat ar costa in total taxa notariala si cea catre stat la vanzarea unui teren extravilan arabil de 3000 RON ? Dar al unuia in aceeasi comuna de 10.000 RON ? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 9 August 2007
pt cel de 10.000 Ron - in cazul in care a fost dobandit intr-un termen de pana la 3 ani - , taxele minime sunt:
Onorariul notarului (incl. TVA) platit de catre Cumparator 2.972.560,50 ROL
IMPOZIT platit de catre Vanzator 2.997.540,00 ROL
pt cazul in care a fost dobandit intr-un termen de peste 3 ani taxele minime sunt
Onorariul notarului (incl. TVA) platit de catre Cumparator 2.972.560,50 ROL
IMPOZIT platit de catre Vanzator 1.998.360,00 ROL

pt terenul in extravilan
Taxa procentuala se aplica la valoarea terenului, prevazuta ca pret de parti in contract. Daca terenul nu a facut obiectul vânzarii-cumpararii si acesta este în proprietatea investitorului sau provine din concesionare, donatie etc., taxa procentuala se calculeaza la valoarea de circulatie a terenului din zona respectiva. Pentru terenurile agricole aflate în extravilan, care se scot definitiv si temporar din circuitul agricol, se face în mod obligatoriu evaluarea de catre evaluatorii atestati de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa vanzare cumparare teren extravilan arabil paul_cosma paul_cosma As dori sa stiu care sunt toate taxele pentru - cumparatorul unui teren extravilan arabil - vanzatorul terenului extravilan arabil Doresc sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozit pentru vanzare teren aniry_28 aniry_28 Buna seara, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am un teren extravilan pe care urmeaza sa il vand si ma intereseaza ce taxe trebuie sa platesc; ... (vezi toată discuția)
Tranzactiile între două srl-uri doruculea doruculea Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns la întrebarea următoare. O societate comercială vinde altei societăți comerciale un teren ... (vezi toată discuția)