avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare medicala persoane neangajate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare medicala persoane neangajate

Daca persoana respectiva nu a realizat venituri impozabile pe perioada de prescriptie a obligatiilor fiscale, asigurarea in cadrul sistemului public de asigurari sociale de sanatate se efectueaza prin plata contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de individ pentru o perioada de 6 luni si a majorarilor de intarziere datorate pe aceasta perioada. In speta, contributia pe cele 6 luni se calculeaza lunar prin aplicarea cotei de 5.5% la salariul minim pe economie de 600 RON la care se adauga majorari de 0,1% pe zi de intarziere.



Am o intrebare .. se mai poate plati si in 2010 asigurarea pe ultimile 6 luni pentru a beneficia de asigurare medicala? Poti obtine apoi cardul european de sanatate?

si 2) Persoanele care nu lucreaza, nu mai sunt someri ... cum pot fi asigurati in domeniul sanatatii?
Cel mai recent răspuns: diaspora , utilizator 10:38, 18 Iulie 2010
La intrebarea 2: prin coasigurare pe salariul sau pensia sotului ( sotiei ). La intrebarea 1 nu stiu cum sepoate trebuie consultat un specialist in domeniu.
Adrian.Tudor a scris:

La intrebarea 2: prin coasigurare pe salariul sau pensia sotului ( sotiei ). La intrebarea 1 nu stiu cum sepoate trebuie consultat un specialist in domeniu.


Si daca este necasatorit?? Chiar discutam cu cineva .. sunt 4 milioane de angajati , 6 milioane de pensionari .. si nu stiu cati someri ... oricum raman 4-5 milioane de persoane neangajate ... care au sigur aceasta problema a asigurarii de sanatate ..!
Poate se gaseste cineva sa ne lamureasca ce e de facut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine beneficiaza de asigurare cass gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Recunosc ca imi este o oarecare jena pentru intrebarea care urmeaza s-o pun. De asemenea recunosc ca nu cunosc legislatia in domeniu. Dar imi aduc ... (vezi toată discuția)
Cnas vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Daca sotul este pensionat de boala gr.2 si sotia este casnica,ea are dreptul sa primeasca card de sanatate?va multumesc. (vezi toată discuția)
Calitatea de co-asigurat - urgent samyku samyku Va rog mult sa-mi spuneti si mie dupa cat timp sotia poate sa fie co-asigurat al sotului? Doar el lucreaza... De la Casa de Sanatate ei spun ca numai dupa ce ... (vezi toată discuția)