avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inginer cadastral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inginer cadastral

Stimati domni,

recent am apelat la un inginer cadastral pentru a solutiona problemele cu actele pentru o casa (intabulare+mostenire). A masurat locul si mi-a spus ca va termina actele intr-o luna, sa ii dau acum jumatate din suma si cealalta jumatate cand primesc actele. Mi-a dat o chitanta pentru ce am platit, insa au trecut 2 luni si tot ma amana. Spune ca trebuie sa platesc o taxa de eliberare a actelor (inventata?) in regim de urgenta daca doresc sa primesc actele. IL caut la birou si niciodata nu e, secretara lui spune ca e tot plecat. Va rog frumos, spuneti-mi cum ar trebui sa relationez cu acest om care vrea doar sa ma mulga de bani - cat mai multi - pentru niste acte care ar trebui sa le am deja. Nu pot apela la altul pentru ca atunci pierd banii dati deja (800ron). In acest scop am si cateva intrebari:

1. Exista un for superior la care pot apela, care sa ma sfatuiasca cum ar trebui sa relationez cu notarii/inginerii cadastrali/avocatii ?
2. Exista o plaja de valori pentru tarifele inginerilor pentru intabulari ?
3. Exista un proces descris in legile in vigoare care specifica modul de desfasurare a tranzactiei dintre un client si cel care se ocupa cu actele acestuia ?
4. Exista un termen (ex: 30 de zile) de indeplinire a promisiunilor date/serviciilor ?

Am doar o chitanță pe care am atașat-o. L-am chemat pe acest domn să măsoare parcela cu probleme. A măsurat, a spus că mă costă 16 mil. Și că plătesc acum 8 urmând ca la primirea actelor să returnez restul de 8. Am fost 6 oameni de față când am bătut palma. Nu știu cum a ajuns la această sumă și mă gândeam că mă puteți ajuta dvs. Eu nu știu cum ar trebui să se desfășoare o astfel de tranzacție. Pe chitanță scrie: servicii reprezentând : dosar de întabulare T.P.
Este vorba despre o întreprindere individuală. Mă gândeam că trebuie să existe un fel de ANPC pentru acest tip de servicii.

Vă mulțumesc anticipat,
Cu respect,
m1ha1g
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:03, 29 Iulie 2010
chiar nu ştiam la ce categorie ar trebui postat acest mesaj :(
la ce rubrica ar trebui adaugata aceasta problema ?
In primul rand sunteti sigur ca aceasta persoana este si autorizata?
In orice caz, sfatul meu este sa mergeti la OCPI si sa va interesati personal de stadiul actelor dvs.: daca a fost depusa documentatia in vederea receptiei si intabularii, cand a fost depusa, daca a fost cumva respinsa o data si apoi redepusa, daca are referat de completare, in fine, in ce stadiu de lucru este.
Mai apoi, dupa ce aflati toate aceste informatii (la registratura OCPI cereti toate aceste informatii; eventual, daca referentul de acolo este reticent in a va oferi informatiile, spuneti ca sunteti proprietarul si relatatii ce probleme aveti cu cadastristul), puteti merge in audienta la inginerul sef sau la registrator (in functie de stadiul in care se afla actele dvs. - la departamentul de cadastru sau la publicitatea imobiliara).
Si inca ceva: tariful pentru receptia documentatiei cadastrale si inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara este de 120 lei pentru fiecare imobil. ;)
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
1. unde pot vedea dacă e sau nu autorizată ?
2. se poate face un desfăşurător al serviciilor oferite şi preţul aferent al acestora ?
3. există vreo lege ce reglementează aceste fapte ?
Pe site-ul ancpi aici: [ link extern ]
Am vazut urmatoarele:
04.05 - am platit chitanta de 800ron. m-a asigurat ca va termina actele in 1 luna
07.05 - data înregistrării cererii la ocpi: Intabulare sau inscriere provizorie
20.05 - soluţionarea înregistrării
21.05 - In lucru
02.06 - Am primit actele de la OCPI - dosarul din 07.05.2010
08.07 - Înreg: Prima inregistrare a imobilelor/unitatilor individuale (u.i.)
06.08 - Soluţionată

Problema e că au trecut 3 luni şi nu a terminat actele.
Am observat că pe perioada 02.06 - 08.07 nu s-a întreprins nici o măsură
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
m1ha1g, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastru - intabulare Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Mama mea vrea sa treaca o garsoniera pe numele meu, problema este ca nu are facuta intabularea si cadastru. ... (vezi toată discuția)
Intabulare ceangau vasile ceangau vasile costa o intabulare pentru o casa la tara cu 2 camere???si unde trebuie sa ma adresez?? (vezi toată discuția)
Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)