avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale extras CF si cadastrul imobilului pentru evaluare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

extras CF si cadastrul imobilului pentru evaluare

Buna ziua,

Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez.
Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca care tine loc de act autentic de vanzare cumparare.
Mi-au verificat actele contabile la banca (le-am spus ca nu am decat hotarare judecatoreasca )..... ok
Si acum "Avem nevoie de un extras CF si cadastrul imobilului pentru evaluare"
Care este procedura ?
Imi sunt necesare pentru ipoteca?
Cum procedez sa rezolv mai repede?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:08, 14 Mai 2013
Apelati la un cadastrist.
Buna dimineata!
Da, aveti nevoie de extras de carte funciara si documentatie cadastrala pentru incheierea contractului de ipoteca, iar acestea presupun intabularea dreptului de proprietate in cartea funciara.
Asadar, luati legatura cu o persoana fizica/juridica autorizata care sa va intocmeasca documentatia cadastrala pentru spatiul comercial in cauza. Tot aceasta persoana se va ocupa si de depunerea dosarului cadastral la OCPI pentru receptie si intabulare, iar pentru aceasta va trebui sa-i puneti la dispozitie o copie legalizata dupa sentinta civila (cu mentiunea ca este ramasa definitiva si irevocabila), certificat fiscal in original sau copie legalizata, copie CUI (daca e pe societate) sau copie BI daca e proprietate persoana fizica.
Despre onorariul persoanei autorizate nu pot sa va spun prea multe (va trebui sa discutati direct cu aceasta), dar cert este ca pentru receptia documentatiei cadastrale si intabularea in cartea funciara se plateste un tarif de 120 lei (ii dati cadastristului, iar acesta va va aduce chitanta eliberata de OCPI), iar termenul din momentul depunerii dosarului este de 12 zile lucratoare, fara ziua inregistrarii. In urma intregii proceduri, vi se elibereaza incheierea de intabulare, un extras de carte funciara pentru informare si un PAD, documente pe care le prezentati bancii.
Succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire somy somy buna.detin o cota aparte dintr/o mostenire.ce trebuie sa fac pentru a o intabula pe numele meu. (vezi toată discuția)
Cine, cum si in ce conditii se intocmeste cadastru apartament mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua In 1997 unchii mei au cumparat un apartament inca din faza de constructie de la stat pe care au trebuit sa il plateasca in rate lunare. Dupa ... (vezi toată discuția)