avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

costa o intabulare pentru o casa la tara cu 2 camere???si unde trebuie sa ma adresez??
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 20:35, 4 Iulie 2011
Contactati un proiectant autorizat de OCPI, va intocmeste planurile cadastrale si indeplineste si formalitatile de intabulare.
biroului de carte funciara trebuie sa va adresati pt intabulare. nu costa mult.
Intabularea in sine nu costa mult-120 lei dar trebuie platit cel care face masuratorile deci expertul topo-cadastrist, planurile respective si acest lucru fiecare si-l fixeaza singur.(vorbesc de cel care executa lucrarea).In afara de acest plan mai este nevoie si de alte lucrari, pt. a putea fi prezentat dosarul complet, altfel va fi respins.
Aceasta taxa de 120 lei este o taxa fixa, stabilita de ANCPI.Se poate cere intabularea si in regim de urgenta si atunci va costa de 5 ori mai mult.
Corect, dar as face cateva precizari: in primul rand, daca aveti deja documentatia cadastrala intocmita anterior (anii trecuti), intabularea nu va va costa decat 60 de lei. Daca nu, luati legatura cu o persoana fizica/juridica autorizata care va veni sa va masoare imobilul (casa si terenul). Tot respectiva persoana se va ocupa in continuare de intocmirea intregului dosar si de depunerea sa la Oficiul de Cadastru si publicitate Imobiliara. Practic, dvs. nu va trebui sa mergeti nicaieri. Pregatiti copii legalizate dupa actele de proprietate, copii dupa BI/CI ale proprietarilor, certificat fiscal si o eventuala adeverinta de rol eliberata tot de Primarie. In acest caz, intr-adevar, va va costa 120 de lei (tariful pentru receptia documentatiei cadastrale si inscrierea dreptului de proprietate), bani pentru care trebuie sa vi se dea chitanta eliberata de OCPI (ar trebui sa fie albastra sau rosie), suma la care se va adauga onorariul respectivei persoane autorizate. Aici, nu pot avansa o suma (onorariile pornesc de la 400-500 lei si ajung si peste 1000 lei; totul depinde de complexitatea si dificultatea masuratorilor). Nu va ramane decat sa negociati cu cadastristul un pret cat mai convenabil...
Bafta!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Cadastru pentru un teren intravilan jean59 jean59 Detin un teren de 5000 m.p. intravilan. Am titlul de proprietate si vreau sa stiu cam cat costa cadastrul pentru acest teren si cine il face. Terenul se afla ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)