avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere punct de lucru

buna ziua,

va rog sa ma consiliati in ceea ce priveste urmatoarea problema:
in prezent am cim suspendat intrucat ma aflu in concediu de crestere copil pana in luna august. firma la care sunt angajata si-a inchis punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea (nu mi-au transmis in scris acest lucru), iar acum cand i-am contactat mi-au oferit un post la un alt punct de lucru al firmei (la peste 400km distanta). intrucat din motive obiective nu pot accepta acest post, cum trebuie sa procedez? ma incadrez la articolul 65 din CM?
precizez ca inca nu mi-am gasit alt loc de munca, astfel ca daca imi dau demisia nu pot beneficia de somaj.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: prodiana , utilizator 15:42, 21 Iulie 2010
Va incadrati la art.65 alin.1 C.mun. ....
asa am inteles si eu, dar din mesajul conducerii am inteles ca prefera demisia.
cand mi se termina concediul crestere copil, unde ar trebui sa ma prezint? la sediul firmei in buc, la punctul de lucru propus verbal si refuzat?
am inteles de asemenea ca daca imi desfac cim cf. art 65, pot beneficia si de cel putin un salariu compensator. trebuie sa il solicit?
1. Inainte cu cateva zile de a se termina CCC va duceti la angajator, faceti o cerer de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Deoarece locul de munca al dvs. a fost desfiintat, prin desfiintarea punctului de lucru, angajatorul este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii.
3. El va poate oferi un alt loc de munca dar nu sunteti obligata sa-l acceptati.
4. Sa nu demisionati si sa nu faceti cerer de incetare a CIM cu acordul partilor pentru ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Daca nu se procedeaza asa cum am spus mai sus sesizati ITM sa il oblige pe angajator sa intre in legalitate.
6. Salariul compensator il cereti dupa ce va concediaza.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@tudorvaleriu: multumesc pt raspunsul complex.
mai am o nelamurire: din experienta dvs., in cazul in care angajatorul procedeaza la desfacerea CIM cf. art. 65 din CM, ce se intampla cu perioada de preaviz de 15 zile lucratoare, asa cum se specifica in CIM. angajatorul poate renunta la aceasta? si daca nu renunta, trebuie sa merg la noul punct de lucru pe care mi-l propun, chiar daca nu sunt obligata sa il accept?
multumesc.
1. Perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare asa cum spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
2. Nici angajatorul nici dvs. nu puteti renunta la preaviz.
3. In timpul preavizului nu va puteti deplasala 400 de Km de domiciliu, mai ales ca aveti si copil mic. Angajatorul va ponteaza si va plateste in aceasta perioada pe un stat de plata suplimentar.
4. Revin la recomandarea sa cereti si ajutorul ITM, in cazul in care aveti probleme cu angajatorul.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa beneficiez de somaj daca am fost in ccc? CURALA CURALA Sa-mi spuna si mie cineva va rog ce drepturi am.Am fost angajata la o firma si am avut perioada suspendata pentru copil de 2 ani concediu de crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil uaurelya uaurelya buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos: -sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 ... (vezi toată discuția)
Somaj prodiana prodiana buna ziua, pot beneficia de somaj in cazul in care CIM a incetat in baza art. 65 CM insa mi s-a oferit un alt loc de munca in cadrul firmei la un alt punct ... (vezi toată discuția)