Am hotarat sa inaintez divortul si as avea nevoie de inca cateva lamuriri(in acest moment nu imi permit un avocat),asa ca voi apela din nou la ajutorul dumneavoastra care pana acum mi-a fost de folos.
Viitorul meu fost sot a parasit acum o luna domiciliul.El spune ca a plecat ca sa se intoarca,eu nu imi mai doresc asta,deoarece a mai fost plecat si o va mai face.Am hotarat deci sa divortez.El ma ameninta ca nu se va prezenta la termene si ma va purta prin tribunal atat cat va dori el(asta si ptr a nu fi obligat ca in aceasta perioada sa plateasca copiilor pensia alimentara,pe care oricum imi spune ca nu o voi vedea niciodata deoarece nu realizeaza nici un venit).
Daca el nu o sa se prezinte,cat o sa dureze procesul....si ce pot eu sa fac ca sa nu dureze foarte mult si sa pot solicita pensia alimentara ptr copii??
Va multumesc,cu respect!
Daca va veti face bine probele, nu conteaza atitudinea sotului.Pensia de intretinere va incepe sa curga din momentul introducerii actiunii de divort.Daca nu solicitati si partajul, procesul se poate sfarsi chiar si in trei termene.Depinde de ancheta sociala dispusa in cauza.Puteti solicita instantei printr-o cerere de ajutor public judiciar desemnarea unui aparator din oficiu.
Foarte bune sfaturi ati primit mai sus.
In afara de asta, sa stiti ca nici pensia nu depinde de divort, adica puteti face o actiune separata in care sa cereti pensie alimentara pentru copilul ramas in grija dvs., dovedind ca tatal a plecat.
Ulterior, la divort se va stabili incredintarea si se va restabili pensia alimetara.
1. Dovedirea in fata instantei ca nu realizati venituri (adeverinta de la finantele locale ca nu aveti venituri din chirii, sau alte acte).
2. Verificarea de catre o structura a primariei a conditiilor in care parintele poate ingriji si educa minorii (vizita la domiciliul dvs., discutii)
Venitul pe membru de familie( si ma refer la d-voastra si copii) sa nu depaseasca 500 de lei pe luna pentru a beneficia de o scutire de 100% sau sa nu depaseasca 800 de lei pentru 50%.
ancheta sociala se dispune de instanta si are ca obiectiv principal satbilirea conditiile de crestere si educare de la domiciliul d-voastra si domiciliul actual al sotului pentru incredintarea minorilor.Ancheta sociala va scoate in evidenta toate aspectele materiale, de afectivitate si comportament din familie.
Abandon familial
iordansorin
sotia a plecat fara stirea mea in germania,mentionez ca nu stiu nimik altceva decat tara.acasa am ramas cu o fetita de 5 ani ce pot face.are 3 luni de cand ... (vezi toată discuția)