avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire

Buna ziua,am si eu o mica problema pentru care va solicit un raspuns.Mama mea are sau ma rog avea un frate care a decedat intr-un accident,problema este ca el traia in concubinaj cu o femeie,ma intereseaza din punct de vedere legal ce drepturi are acea femeie asupra bunurilor prezente in casa unchiului meu,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:27, 16 Iulie 2010
Atat timp ce nu erau casatoriti, acea femeie, concubina unchiului, nu are nici un drept asupra bunurilor defunctului.
Nici un drept.
Doar daca are si bunuri proprii ( achizitionate de ea, si poate demonstra asta) are dreptul sa si le ia.
Am inteles,deci prin urmare nu are drepturi nici asupra casei,pentru ca in momentul accidentului cheile si bunurile aflate asupra unchiului meu au fost date concubinei desi mama mea era prezenta la locul faptei,va multumesc mult.
Intelegem ca e imobilul unchiului.
Concubina nu are nici un drept ( repet, doar daca nu are ceva pe numele ei sau daca nu i-o fi facut concubinul vreun act - testament, donatie etc.).
Dezbateti succesiunea dupa unchiul dvs. si formulati actiune in evacuare sa o dati afara daca nu pleaca de bunavoie.

:offtopic:Off with her head!
O ultima intrebare,ce poate face mama mea pana se lamureste situatia cu bunurile si tot restul, in ideea de a nu disparea ceva de acolo din casa,si cat de corect au procedat politistii dandui cheile si bunurile aflate asupra unchiului meu cocubinei din moment ce mama era prezenta acolo,va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri mobile - acuzat de furt eraser eraser Buna ziua, As dori sa va pun in discutie o speta care poate tine si de dreptul penal deoarece unchiul meu a decedat lasandu-mi un testament prin care dispun ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, evacuarea unui mostenitor isaura isaura Buna ziua, revin cu problema mea la care nu s-a gasit nici un raspuns: Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Parintii nostri au o ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)