avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire, evacuarea unui mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire, evacuarea unui mostenitor


Buna ziua, revin cu problema mea la care nu s-a gasit nici un raspuns:
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Parintii nostri au o casa/curte/gradina - in care s-a instalat primul nascut (fratele nostru) cu concubina. Casa este pe numele parintilor (ambii parinti) tata a decedat si nu s-a dezbatut succesiunea. Concubina are un comportament neadecvat la adresa mamei- si al nostru (restul fratilor); (cu injurii, cu interzicerea accesului in curte, distrugere de bunuri, furturi etc). Noi, restul fratilor si mama vrem sa ii evacuam, in primul rand sa stabilim mostenirea. Ce sanse avem sa ii evacuam, sau cum sa oprim acest calvar cat mai repede?
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:22, 21 Septembrie 2012
Dezbateti succesiunea dupa tata, concubina nu are niciun drept la mostenirea tatalui, daca a adus imbunatatiri are cel mult un drept de creanta..Dupa eliberarea Certificatului de mostenitor puteti sa ii evacuati
Mama poate cere evacuarea concubinei in instanta.
Daca fratele doreste, el are interes sa inceapa dezbaterea mostenirii, deocamdata nu are vreo calitate acolo si chiar daca ar avea, nu i-o transmite si concubinei lui.

Puteti sa mergeti la notar si sa incepeti formalitatile pt dezbatere mostenirii dupa tata, daca nu va intelegeti asupra mostenirii sau ulterior pt a iesi din indiviziune, ajungeti in instanta unde mama va cere sa i se atribuie cota fratelui contra unei sume de bani.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc mult de raspuns, mai am o mica nelamurire...mama poate cere evacuarea in instanta si daca nu e dezbatuta inca mostenirea? Si daca da care este procedura ( ca asa cu dezbaterea mostenirii poate sa tina si un an). Este o situatie extrema...si trebuie rezolvata foarte urgent ( nu stiu daca legea in Romania tine sau nu cont de urgentele noastre). Inca o data multumesc!
Pai da, ca mama e proprietar, spre deosebire de voi copiii care inca nu sunteti.
Puteti incerca si pe calea ordonantei presedintiale, e o procedura prin care se judeca in regim de urgenta ( sa nu ziceti ca legea nu tine cont si de urgente :) ), insa trabuie sa indepliniti cateva conditii , va recomand sa nu incercati fara avocat.
Situatia va fi de durata.
Simpla existenta a unui certificat de mostenitor este insuficienta pentru evacuare.

Va trebui deschisa o actiune in evacuare care va dura.

Mai intai trebuie sa rezolvati cu partajul si apoi cu procesul de evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silita isaura isaura Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Parintii nostri au o casa/curte/gradina - in care s-a instalat primul nascut (fratele ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil adriannita adriannita Buna ziua ! Intr-o casa locuieste mama, (tata decedat) impreuna cu unul din cei doi fii (x) si concubina acestuia, aceasta din urma fara acordul mamei si al ... (vezi toată discuția)