avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare imobil

Buna ziua !
Intr-o casa locuieste mama, (tata decedat) impreuna cu unul din cei doi fii (x) si concubina acestuia, aceasta din urma fara acordul mamei si al celuilalt fiu (Y).In ce conditii poate fi evacuata concubina,de mama si fiul Y, Mentionez ca nu este facuta succesiunea bunurilor !

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 3 Noiembrie 2015
Mostenitorii trebuie sa dezbata succesiunea
In baza certificatului de mostenitor ,proprietarii casei pot formula actiune in instanta pentru evacuare
Mostenitorii ar putea sesiza oficial politia despre aspectul ca fara acordul lor domiciliaza o persoana fara forme legale si sa solicite verificari
In baza disp L nr 61/1991 republicata politia poate verifica si legitima persona,eventual ii poate aplica sanctiuni
dar concubina are acordul unuia dintre mostenitori
da concubina are acordul concubinului, adica unul din cei doi frati (X).Celalalt frate (Y) si cu mama nu sunt de acord cu acest concubinaj.
Nu e treaba lor, din fericire. Cu cine concubinam sau casatorim ne priveste individual pe fiecare dintre noi, parintii si alte rude nu mai au un cuvant de spus privitor la asta de destul de mult timp.
Mai mult, la o evacuare conteaza si situatia de fapt uneori. Este vreo situatie tensionata? Puteti aduce detalii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun imobil. PAS22 PAS22 Speta este urmatoarea: imobil, casa si teren. Cota de 1/2 apartine lui X prin act de donatie, iar cealalta cota, mamei lui X( sa ii spunem Y). Mama Y ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubin GEO51 GEO51 mama mea locuieste de cativa ani cu un concubin care mereu e pus pe scandaluri si batai atat asupra ei cat si asupra noastra a copiilor ei ne-am hotarat sa-l ... (vezi toată discuția)