avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bun imobil.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bun imobil.

Speta este urmatoarea: imobil, casa si teren. Cota de 1/2 apartine lui X prin act de donatie, iar cealalta cota, mamei lui X( sa ii spunem Y). Mama Y decedeaza, in urma succesiunii situatia imobilului este astfel: X detine 3/4 si Z (fratele lui X si copilul lui Y) detine 1/4. Cei doi frati vand impreuna unui tert parte din imobil, prin act autentic. Tertul, dupa decesul ambilor frati, sustine ca X i-ar fi vandut in timpul vietii o camera din imobil in schimbul intretinerii lui X (camera pe care de altfel a si stapanit-o timp de cativa ani), actul care atesta acest lucru fiind un inscris de mana (sustine el).
Intrebare: daca imobilul era detinut in indiviziune de catre cei doi frati, X putea dispune singur de partea sa? Nu era necesar acordul celuilalalt frate? Actul pe care sa presupunem ca l-ar detine tertul, este valabil?
Intre timp, unicul mostenitor al celor 2 frati a dezbatut succesiunea, detinand certificat de mostenitor care ii atesta calitatea de unic mostenitor. Desi au trecut mai bine de 4 ani de la dezbaterea succesiunii, tertul nu a intreprins niciun act pentru a intra in posesia de drept a camerei respective, desi continua sa o stapaneasca in fapt. Unicul mostenitor poate face actiune in evacuare impotriva tertului?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
PAS22, utilizator

Alte discuții în legătură

X a decedat in 1989. x nu avea copii, nici parinti in viata la ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X a decedat in 1989. X nu avea copii, nici parinti in viata la data decesului. S-a dezbatut succesiunea dupa X, mostenindu-l in cota de 1/2 sotia ... (vezi toată discuția)
Drept civil- mostenire samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie fara raspuns.Avem un titlu de proprietate pe numele a trei frati.Acesti trei frati au decedat.Copii lor ar vrea sa isi imparta ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire G3orgyq G3orgyq Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)