avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare

Angajatorul refuza, fara nici un motiv, sa-mi plateasca un concediu medical...stiam ca aceasta reprezinta infractiune....oare unde am citit acest lucru ? poate ma ajuta cineva...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 2 Septembrie 2007
este vorba de o contraventie, nu de infractiune, contraventie prevazuta de art. 47 alin. 2 lit. a) din OUG 158/2005 cu modif si compl ulterioare
Cel mai simplu este sa faceti o plangere la itm si eventual puteti incepe si o actiune in justitie. Se va termin relativ repede si sunt toate sansele sa aveti castig de cauza.
Refuzul nejustificat al platii concediului medical, constituie intr-adevar contraventie prevazuta de OUG nr.158/2005. Dar
angajatorul poate solicita un control al modului de acordare a concediului medical.Controlul modului de acordare a concediilor medicale şi de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizează de către echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigurări de sănătate.In cazul in care controlul constata ca certificatul medical a fost eliberat cu incalcarea prevederilor legale, atunci refuzul angajatorului se considera justificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Lucrez din anul 2003 la firma Comvi-exim srl,tot in 2003 in luna iunie am constatat ca firma nu mi-a inregistrat contractul de muca la itm si i-am actionat in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)