Angajatorul refuza, fara nici un motiv, sa-mi plateasca un concediu medical...stiam ca aceasta reprezinta infractiune....oare unde am citit acest lucru ? poate ma ajuta cineva...multumesc
Cel mai simplu este sa faceti o plangere la itm si eventual puteti incepe si o actiune in justitie. Se va termin relativ repede si sunt toate sansele sa aveti castig de cauza.
Refuzul nejustificat al platii concediului medical, constituie intr-adevar contraventie prevazuta de OUG nr.158/2005. Dar
angajatorul poate solicita un control al modului de acordare a concediului medical.Controlul modului de acordare a concediilor medicale şi de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizează de către echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigurări de sănătate.In cazul in care controlul constata ca certificatul medical a fost eliberat cu incalcarea prevederilor legale, atunci refuzul angajatorului se considera justificat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Urgent
ELENA GABRIELA
Lucrez din anul 2003 la firma Comvi-exim srl,tot in 2003 in luna iunie am constatat ca firma nu mi-a inregistrat contractul de muca la itm si i-am actionat in ... (vezi toată discuția)