avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... munca in germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

munca in germania

buna seara!anul trecut am lucrat in germania si acolo am aflat ca pentru a obtine un contract de munca in germania nu avem de facut numai sa trimitem prin fax o copie dupa carnetul de identitate.in martie am recrutat oameni,am cerut de la ei o copie ci si am luat cate 100euro comision.nu am reusit sa obtinem contracte,banii am cheltuit,15-20 de persoane au dat plangere impotriva mea la politie.am fost audiat,am dat declaratie.......o parte din bani am dat inapoi,pot sa l dovedesc cu mandate postale..n am avut intentia de a insela oamenii,numai n am reusit sa obtin contracte,cand am luat banii am dat la fiecare o copie dupa buletinul meu ca sa stie toate lumea unde locuiesc si cine sunt.daca le dau banii inapoi,oare scap cu o suspendare?asta i inselaciune??multumesc
Cel mai recent răspuns: bmistvan , utilizator 22:38, 21 Iulie 2010
Szia Isty .
Aveti firma de plasare a fortei de munca prin care puteati incheia contracte de angajare ptr oameni ?
In instanta, daca se ajunge acolo, va puteti dovedii buna credinta! Adunati-va dovezi in acest sens: mandatele postale amintite de dvs., martori carora le-ati inapoiat sumele de bani etc. E firesc ca cei ramasi fara bani sa se considere neidreptati-ti! Dvs. v-ati asumat niste riscuri luadu-le banii.
Pe de alta parte intelegerea cu ei si retragerea plingerii va "scapa" de urmarirea penala!
nu am firma,am facut o mare prostie?
ce pedeapsa pot sa astept?pedeapsa maxima?pot sa ajung la inchisoare?pentru ceilalti nu pot sa dau inapoi banii numai peste vreo 3 luni
Daca ati fi avut firma in domeniul fortei de munca , nu ati fi savarsit nicio onfractiune cu conditia sa le fi dat banii inapoi .
Insa , in situatia de fata , infractiunea este cea de inselaciune .
Daca nu aveti antecedente penale , ati dat banii inapoi la o parte dintre oameni ( dovada fiind acele recipise postale ) iar fata de ceilalti va angajati sa le restituiti banii de indata ce ii aveti , o sa fie o pedeapsa minima cu suspendare . Fiti doar sincer cu politistii la declaratii si mergeti insotit de catre un avocat la audieri . :)

Alte discuții în legătură

Inselaciune,lucru in germania ContSters118014 ContSters118014 o persoana a promis ca va trimite la lucru in germania,am primit de la el o copie a contractului german dar intre timp am aflat ca contractul este fals.am ... (vezi toată discuția)
domnilor avocati -spuneti-mi pe bune la cita puscarie sa ma astept? uni zic ca nu alti ca da ! caut specialist in penal ! sandrododero sandrododero Am fost factor postal. In loc sa dau banii de pensie titularului iam dat unui nepot al acestuia. Venea cu buletinul mosului.Iar eu baiat bun dadeam banii ... (vezi toată discuția)
Condamnare? tudor_c tudor_c Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai ... (vezi toată discuția)