buna seara!anul trecut am lucrat in germania si acolo am aflat ca pentru a obtine un contract de munca in germania nu avem de facut numai sa trimitem prin fax o copie dupa carnetul de identitate.in martie am recrutat oameni,am cerut de la ei o copie ci si am luat cate 100euro comision.nu am reusit sa obtinem contracte,banii am cheltuit,15-20 de persoane au dat plangere impotriva mea la politie.am fost audiat,am dat declaratie.......o parte din bani am dat inapoi,pot sa l dovedesc cu mandate postale..n am avut intentia de a insela oamenii,numai n am reusit sa obtin contracte,cand am luat banii am dat la fiecare o copie dupa buletinul meu ca sa stie toate lumea unde locuiesc si cine sunt.daca le dau banii inapoi,oare scap cu o suspendare?asta i inselaciune??multumesc
In instanta, daca se ajunge acolo, va puteti dovedii buna credinta! Adunati-va dovezi in acest sens: mandatele postale amintite de dvs., martori carora le-ati inapoiat sumele de bani etc. E firesc ca cei ramasi fara bani sa se considere neidreptati-ti! Dvs. v-ati asumat niste riscuri luadu-le banii.
Pe de alta parte intelegerea cu ei si retragerea plingerii va "scapa" de urmarirea penala!
Daca ati fi avut firma in domeniul fortei de munca , nu ati fi savarsit nicio onfractiune cu conditia sa le fi dat banii inapoi .
Insa , in situatia de fata , infractiunea este cea de inselaciune .
Daca nu aveti antecedente penale , ati dat banii inapoi la o parte dintre oameni ( dovada fiind acele recipise postale ) iar fata de ceilalti va angajati sa le restituiti banii de indata ce ii aveti , o sa fie o pedeapsa minima cu suspendare . Fiti doar sincer cu politistii la declaratii si mergeti insotit de catre un avocat la audieri . :)
Condamnare?
tudor_c
Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai ... (vezi toată discuția)