o persoana a promis ca va trimite la lucru in germania,am primit de la el o copie a contractului german dar intre timp am aflat ca contractul este fals.am platit pentru el 100 de euro.ce sa fac?sa ti dau o plangere?de la persoana respectiva am primit o copie de pe buletin deci stiu unde locuieste...merita sa dau plangere?va fi condamnat sau scapa nemernicul cu o amenda sau o suspendare?sau e mai bine daca ma duc la el si.........
Infractiunea de inselaciune exista , dar prejudiciul produs este mic. Daca persoana respectiva nu a mai avut ptobleme cu legea , va scapa cu o amenda administrativa...adica NUP in baza art 18 ind 1- "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni".
Daca va duceti la el si-l "pedepsiti" va face pe Dvs. un infractor. Dupa cum a spus 2007_rozi, el va scapa de raspunderea penala, dar exista si modalitatea de a-l da in judecata in fata unei instante civile pentru recuperarea sumei respective. Acest lucru insa costa timp si bani.
Daca o vizitati pe persoana respectiva ca sa discutati si sa ajungeti la o intelegere (fara pumn si briceag), atunci este in ordine.
Asta nu pot sa va spun cu siguranta, depinde de imprejurarile concrete si de detaliile concrete. Pentru a primi un raspuns cert, va propun sa consultati un avocat prezentandu-l toate documentele ce va sta la dispozitie.