avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... inselaciune,lucru in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

inselaciune,lucru in germania

o persoana a promis ca va trimite la lucru in germania,am primit de la el o copie a contractului german dar intre timp am aflat ca contractul este fals.am platit pentru el 100 de euro.ce sa fac?sa ti dau o plangere?de la persoana respectiva am primit o copie de pe buletin deci stiu unde locuieste...merita sa dau plangere?va fi condamnat sau scapa nemernicul cu o amenda sau o suspendare?sau e mai bine daca ma duc la el si.........
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 10:28, 29 Decembrie 2009
Infractiunea de inselaciune exista , dar prejudiciul produs este mic. Daca persoana respectiva nu a mai avut ptobleme cu legea , va scapa cu o amenda administrativa...adica NUP in baza art 18 ind 1- "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni".
Daca va duceti la el si-l "pedepsiti" va face pe Dvs. un infractor. Dupa cum a spus 2007_rozi, el va scapa de raspunderea penala, dar exista si modalitatea de a-l da in judecata in fata unei instante civile pentru recuperarea sumei respective. Acest lucru insa costa timp si bani.

Daca o vizitati pe persoana respectiva ca sa discutati si sa ajungeti la o intelegere (fara pumn si briceag), atunci este in ordine.
dar dansul este un infractor,eu cred ca a inselat mai multe persoane,nu cred ca scapa cu o amenda...locul lui este in inchisoare
si nu poate sa fie pedepsit nici pentru falsificare?
Asta nu pot sa va spun cu siguranta, depinde de imprejurarile concrete si de detaliile concrete. Pentru a primi un raspuns cert, va propun sa consultati un avocat prezentandu-l toate documentele ce va sta la dispozitie.

Alte discuții în legătură

Munca in germania ContSters118014 ContSters118014 buna seara!anul trecut am lucrat in germania si acolo am aflat ca pentru a obtine un contract de munca in germania nu avem de facut numai sa trimitem prin fax ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat...ajutati-ma cu un sfat.. mar1u5 mar1u5 va salut...is nou pe acest forum sper sa nu scriu prostii dar doresc ajutorul vostru mi-am comandat acu cateva zile de pe un site un dvd auto am vorbit cu omu ... (vezi toată discuția)
Santaj si fals in declaratie radu1212 radu1212 in urma cu cateva zile, am avut o relatie cu un alt barbat , necunoscut pana atunci. acesta , la final, a scos un mic briceag si mi-a cerut tot ce aveam la ... (vezi toată discuția)