radu1212 a scris:
Multumesc frumos pentru ajutor, d-nule Groza.
Am depus o declaratie referitoare la bunurile sustrase, dar si una in care ceream inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de furt.
as dori sa stiu daca pot retrage vreo declaratie sau sa fac vreo cerere ca sa nu se mai continue procesul, la care nu am nici timpul si nici posibilitatae de a participa.
la cine as putea apela decat cred eu tot la politistul care mi-a luat ultima data declaratia si cu care ma tot vad din 2 in 2 zile. dar el e cam recalcitrant cand aude ca nu doresc sa ma vin la citatii.
Pentru infractiunea de furt nu se poate retrage plangerea deoarece este vorba despre o plangere penala,nu una prealabila si odata ce ati sesizat politia actiunea penala se va pune in miscare din oficiu. Se va putea retrage plangerea numai daca cel care a furat este o ruda sau daca locuiti impreuna cu faptuitorul/invinuitul, dar nu este si cazul dvoastra.
O solutie ar fi sa declarati ca v-ati inselat in privinta faptului ca v-ar fi sustras bunuri, puteti spune ca le-ati gasit ulterior si nu e vina faptuitorului.