avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au baut ceva impreuna si apoi prietenul lui s-a dezbracat si incerca sa ma pipaie cand iubitul meu nu era in camera. Eu m-am enervat si am iesit din camera ca sa ii spun iubitului meu. Acesta l-a dat afara pe individ si a venit dupa mine, iar intr-o fractiune de secunda acel individ a intrat in casa si a furat rucsacul meu cu laptopul aflat in el si l-a aruncat intr-o gradina. Am incercat sa imi caut rucsacul iar iubitul meu a chemat politia. Impreuna cu domnii politisti am gasit rucsacul in gradina vecina si apoi am mers la sectia de politie sa depunem declaratii, eu fiind cea care acuza si iubitul meu imi era martor. Individul in cauza a refuzat sa semneze declaratia in schimb. Astazi cand sa plec acasa, iubitul meu mi-a dat o cheie de la casa ca sa am cand vin data viitoare si am plecat. I-am spus pe drum ca doresc sa retrag plangerea deoarece laptopul meu este in regula si nu ar mai trebui sa facem atata spectacol daca totul s-a incheiat cu bine. M-a amenintat ca ma va acuza ca sunt complicea acelui individ pe care eu nu l-am vazut niciodata si ca voi face 2 ani de puscarie cu suspendare. Mai mult acesta mi-a spus ca ma va acuza ca i-am furat cheia de la casa pe care el mi-a dat-o. Mi-a spus ca va inventa o poveste despre mine si acel individ ca sa ajung la puscarie pentru ca vreau sa retrag plangerea si dupa cum spune el, politia va considera ca el a furat rucsacul si acel individ va iesi basma curata. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 14:10, 28 Iunie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Mi-a spus ca a discutat cu comandantul sectiei de politie cu care se cunoaste destul de bine si ca dosarul penal deja a fost trimis. Acum ma ameninta ca va face declaratie pentru ca eu sunt vinovata de marturie mincinoasa. Din cate stiu dosarul penal nu poate fi trimis atat de repede.
Am sunat si la sectia de politie si mi-a spus ca de la furt nu poate fi retrasa plangerea pentru ca deja a fost inregistrata. Sa anunt Inspectoratul Judetean de Politie?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
maryalice09, utilizator
In speta nu subzista infractiunea de marturie mincinoasa. Plangerea pe care ati facut-o nu mai puteti sa o retrageti avand in vedere ca este vorba despre o infractiune de furt.
Daca prietenul dvs. va face o plangere cu privire la faptul ca ati furat cheia, se va face el vinovat pt savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa.
Stati linistita si asteptati sa vedeti ce se intampla in dosarul de furt, iar atunci cand sunteti chemata sa dati declaratii spuneti adevarul.
Am sunat si la sectia de politie si mi-a spus ca de la furt nu poate fi retrasa plangerea pentru ca deja a fost inregistrata. As putea sa schimb declaratia? Tipul a luat rucsacul si l-a aruncat peste gard si politia a gasit rucsacul in aceeasi seara. Furt 100% nu avea cum sa fie pentru ca nu mai gaseam rucsacul, ci este o tentativa de furt. Daca schimb declaratia ce se intampla? Va multumesc.


Nu este o tentativa de furt ci este un furt in forma consumata. Pt a exista infractiunea de furt nu inseamna ca nu trebuie sa mai gasiti bunul. Daca va schimbati declaratia puteti fi acuzata de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie georgiaaa georgiaaa Buna ziua, telefonul mi-a fost furat pe strada din mana, am fost la politie sa depun plangere, intre timp in aceeasi zi , cel care mi l-a furat mi -a contactat ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sevilla28 sevilla28 Și bătut, și cu mistrețul furat Un tânăr de 31 de ani, din s-a ales cu o bătaie zdravănă, sâmbătă, după o partidă de ... (vezi toată discuția)
Declaratie semi-mincinoasa furt/se poate retrage o reclamatie furt? clau22 clau22 Buna ziua,am fost astazi la politie pentru un furt,mai precis mi-a fost furat un telefon ieri, eu am declarat ca a fost furat in alt mod decat a fost el furat ... (vezi toată discuția)