Buna ziua,am fost astazi la politie pentru un furt,mai precis mi-a fost furat un telefon ieri, eu am declarat ca a fost furat in alt mod decat a fost el furat , pot patii ceva? Pot retrage reclamatia de furt?
ca sa explic mai temeinic,
telefonul a fost furat efectiv,nu pierdut,eu pe o persoana o cunosc insa nu am spus asta. am facut plangerea deoarece telefonul ajunsese vandut la un taximetrist si pe mine ma interesa doar sa recuperez telefonul.
plangerea este penala,tot poate fi retrasa?
Da, dar problema este ca a declarat mincinos si poate raspunde penal.
Ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa vedeti cum o rezolvati.
Pe forum nu cred ca veti afla solutia ca nu se stie pana nu se solutioneaza cazul si cazul trebuie sa il gandeasca avocatul dvs. In functie de situatie.
Cert e faptul ca se va gasi telefonul si probabil se va afla adevarul.
Trebuia sa indicati persoana si apoi sa o rezolvati amiabil.
Intervenție moderator: @clau 22, vă rog să continuați aici discutia, fără a mai deschide alt topic pentru același subiect, întrucât, prin deschiderea în mod repetat a cate unui topic privind aceeași întrebare încălcați regulamentul.Mulțumesc.
@clau22 a scris in alt topic :
am fost intimidat de 2 persoane sa le dau telefonul pentru a suna pe cineva,le-am dat telefonul,au vorbit si mi l-au dat inapoi, apoi peste putin timp mi l-au cerut iar ,eu i l-am dat din nou si apoi au plecat cu el (stiu sunt prost)
stiind ca daca ii spun asta politistului probabil nu va fi rezolvat nimic, eu i-am spus ca telefonul mi-a fost smuls din mana.
Nu se stie inca cine sunt respectivii ,plangerea a fost facuta acum ~15 ore.
Practic este vorba de marturie mincinoasa? De la politist am inteles ca am facut o plangere penala pentru talharie.
Ce pot face pentru a-mi rezolva mie situatia?
-pot retrage plangerea cu totul?
-imi pot schimba declaratia fara sa fiu acuzat de ceva?
-sau ce pot face altceva?
Nu vreau sa platesc amenda sau sa patesc ceva doar pentru un telefon.
Talharie
georgiaaa
Buna ziua, telefonul mi-a fost furat pe strada din mana, am fost la politie sa depun plangere, intre timp in aceeasi zi , cel care mi l-a furat mi -a contactat ... (vezi toată discuția)