Va rog frumos explicati-mai si mie ceva.
Am facut plangere penala impotriva sotului cu care ma aflu in divort care mi-a furat bunuri din casa si pasaportul.
Politistul caruia m-am adresat l-a contactat telefonic si acesta i-a confirmat ca mi-a furat pasaportul.
Intrebarea mea este :
Daca imi restituie pasaportul, imi pot mentine plangerea? Pt ca nu vrea sa ma impac cu el. Poate continua in acest caz urmarirea penala?
Pt ca politistul ma obliga sa-mi retrag plangerea.
Nu trebuie sa va retrageti plangerea, inapoierea bunului furat nu va conditioneaza in acest sens, fapta ramane si dvs. decideti daca va retrageti plangerea. dealtfel, este vorba despre art. 210, pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila, deci furt intre soti, intrucat divortul nu s-a pronuntat. In Acest articol se mentioneaza ca doar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Cum va explicat si colega mea legally, nu trebuie sa va retrageti plangerea. Grava este atitudinea politistului, nu prea am inteles, la ce maniera va obliga sa va retrageti plangerea?
va multumesc mult.
asa am gandit si eu citind art.210.
numai la impacarea partilor se inlatura raspunderea pena.
dar am avut ghinionul sa dau de un politist care m-a facut albie de porci ca am indraznit sa fac plangere, citez"pentru un pasaport?"
Nu mai spun cum m-a jinit facand afirmatii de genul" daia a parasit domiciliul conjugal, de poama buna ce sunteti".
Presupun ca nu aveti martori..insa v-ati putea plange la sefii lui, este un abuz si o lipsa de profesionalism modul in care v-a vorbit, si de asemenea faptul ca va impune retragerea plangerii.