avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lntrebare - retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lntrebare - retragere plangere

Buna ziua ,am si eu o intrebare ,daca poate sa-mi raspunda cineva.Acum o luna de zile mi-a fost furat un bun din locuinta,am facut plingere la politie,iar intre timp persoana pe care o banuiam mi-a inapoiat bunul furat,intreabarea este daca pot sa-mi retrag plingerea pe care am facuto la politie(persoana respectiva imi este ruda de gradul 1)multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:02, 21 Ianuarie 2014
Codul penal:

Pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila

Art. 210. - Furtul savarsit intre soti ori intre rude apropiate, sau de catre un minor in paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Puteti sa mergeti la Politie sa va retrageti plangerea si dosarul va fi inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Furt intre cumnati luciana1988 luciana1988 Buna ziua. Am ales sa ma adresez aici pentru ca nu stiu ce sa fac. Stau la o casa, impreuna cu sotul si cei 2 cumnati ai mei. Saptamana aceasta, cumnatul cel ... (vezi toată discuția)
Matusa hoata ContSters186014 ContSters186014 ..Buna ziua, stimati cititori! Am o mare nevoie de ajutor din partea d-vstra,dar sa incepem cu inceputul:in anul 2007 dupa o cearta cu sotia,mi-a sustras o ... (vezi toată discuția)