avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Laptop furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Laptop furat

Buna seara!! Am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat.Mi s-a furat laptopul si nu stiu cum sa procedez ca sa am castig de cauza. Eram in masina (sofer), in dreapta un "amic" si pe bancheta din spate aveam laptopul si langa el un alt "amic". L-am dus acasa pe cel de pe bancheta din spate si dupa ceva vreme am realizat ca laptopul disparuse.Am mers impreuna cu amicul din drapta la apartamentul in care locuieste cel pe care tocmai il lasasem acasa (sta la un unchi intrucat nu este din oras). Mi-a deschis "amicul meu" si era pus pe caterinca. Persoana din drapta refuza sa fie martor nedorind sa fie implicata. Si eu ce fac acum? Ce sanse am sa-mi recuperez bunul si cum sa procedez corect?
Va multumusc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 22 Ianuarie 2011
Sunteti sigur ca laptopul se afla la acel amic ? Poate l-a si vandut si atunci sansele sunt aproape nule.Nu cumva cei doi amici sunt complici si din aceasta cauza nu vrea sa declare nimic?
Ar trebui o plangere la politie dar asa cum v-am spus este f greu sa faceti dovada ca l-ati avut in masina.
mergeti la organele de politie,depuneti o plangere in acest sens in care aratati detailat cum s-a intamplat totu,specificati datele de identificare a celor doi amici dupa care se vor ocupa organele de politie,benefic ar fi sa procedati la confruntarea partilor solicitand acest lucru iar organul de politie are obligatia sa intocmeasca un proces-verbal in acest sens dupa procedura penala.In cazul in care faptuitorul recunoaste veti fi despagubit sau veti primi bunul inapoi el urmand a fi cercetat pentru furt.Succes.
amicul din fata a vazut clar ca laptopul era in spate.Doar ca imi cere sa nu-l implic. Maine am de gand sa depun plangere la politie dar fara martori se pare ca n-am nici o sansa:(.Si aveam si modem de internet.
Parerea mea este sa mai aveti o ultima discutie cu amicul ( din dreapta).Insistati in a vorbi cu (amicul din spate-cel cu caterinca)sa lase gluma si sa va inapoieze laptopul altfel mergeti la politie si nu aveti cum sa nu-l implicati si pe cel din dreapta.
Va urez succes.:luck:
Orice plangere penala,inclusiv cea pentru furt trebuie dovedita cu actre,martori sau alte probe permise de lege.
In situatia in care aceasta nu este probata,ramane o simpla povestire,scrisa pe o hartie.
Indicati cine a fost si solicitati politiei sa il citeze pentru ca interesul dvs este sa recuperati bunul sustras.
Daca nu va arata adevarul,risca sa fie cercetat sub aspectul infractiunii de marturie mincinoasa.

Alte discuții în legătură

Tentativa la furt dumitrascupp dumitrascupp exista pposibilitatea,ca agentul de politie,sa nu se fi sesizat din ofiviu?cineva a vrut sa imi fure masina,nu a reusit sa intre in ea,caci eu dormeam pe ... (vezi toată discuția)
Furt frigider eucaniciodata eucaniciodata Buna ziua. La sfarsitul anului universitar, in jurul datei de 15 iunie 2011 am dus frigiderul pe care il aveam in camera de camin la magazie. Domnul caruia ... (vezi toată discuția)
Supus unei agresiuni,cateva opinii va rog!!! geoadrian geoadrian buna,am 17 ani,am luat 2 pumni de la un coleg (16 ani),iar altul m-a tinut(17 ani).M-au urmarit dupa orele si m-au prins singur.In urma acestor lovituri am ... (vezi toată discuția)