avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... supus unei agresiuni,cateva opinii va rog!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

supus unei agresiuni,cateva opinii va rog!!!

buna,am 17 ani,am luat 2 pumni de la un coleg (16 ani),iar altul m-a tinut(17 ani).M-au urmarit dupa orele si m-au prins singur.In urma acestor lovituri am fractura de oase nazale,vanataile serioase la ochi.Au fost martori vreo 6 colegi din clasa lor,sustinatori/spectatori(care nu stiu daca vor recunoaste).Am depus documentele ptr eliberarea certif. medico-legal,vreau sa depun plangere penala,nu-mi pot permite avocat.Am cheltuit destui bani cu drumurile la spital+tratament.Cum ma sfatuiti sa procedez/formulez plangerea? Credeti ca as putea reusi fara un avocat? Multumesc!!!
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
geoadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: geoadrian , utilizator 18:23, 24 Februarie 2011
Este dreptul fiecarui cetatean sa se foloseasca de justitie! Va sfatuiesc sa depuneti plangere la Politie. In functie de zilele de ingrijiri medicale se va incadra fapta.

Din cate stiu trebuie sa fiti asistat de un parinte.

Succes
Poti depune plangere impotriva faptuitorul si a complicelui acestuia, pentru lovire, la Politie sau direct la Parchetul de pe langa Judecatorie. Ai nevoie de 2-3 martori si un certificat medico-legal, functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se face incadrarea juridica a faptei la lovire sau vatamare corporala. Atentie: invinuirea sau marturia mincinoasa se pedepseste.
Ai scris: "...m-au prins singur.", apoi: "Au fost martori vreo 6 colegi din clasa lor, sustinatori/spectatori".
Cum e de fapt? Erai singur sau cu 6 martori? :">
ContSters184021, utilizator
In termen de 2 luni de la cunoasterea autorilor faptei,puteti formula plangere penala la politie pentru infractiunea de lovire si alte violente.
La aceasta urmeaza a fi atasat si certificatul medico-legal,imediat dupa eliberarea acestuia de catre medicul legist.
Este bine sa va convingeti si de pozitia eventualilor martori.
easy ride on! a scris:

Poti depune plangere impotriva faptuitorul si a complicelui acestuia, pentru lovire, la Politie sau direct la Parchetul de pe langa Judecatorie. Ai nevoie de 2-3 martori si un certificat medico-legal, functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se face incadrarea juridica a faptei la lovire sau vatamare corporala. Atentie: invinuirea sau marturia mincinoasa se pedepseste.
Ai scris: "...m-au prins singur.", apoi: "Au fost martori vreo 6 colegi din clasa lor, sustinatori/spectatori".
Cum e de fapt? Erai singur sau cu 6 martori? :">

da...adica nu aveam pe nimeni de partea mea,ceilalti erau colegii lor de clasa,la asta ma refeream,si inca ceva am aflat acum mai nou ca sunt defapt vreo 8-9 martori,in afara de cei 2 care m-au agresat
geoadrian, utilizator
Da, te poti descurca si singur.
Sfat: pastreaza toate chitantele si bonurile care reflecta cheltuieli efectuate de tine cu deplasarile la spital, analize, medicamente, orice cheltuiala...
Un avocat te-ar ajuta mai ales in legatura cu despagubirile pe care le-ai putea primi, atat materiale cat si morale. Succes!

Alte discuții în legătură

Agresat...cateva sfaturi va rog!!!! geoadrian geoadrian buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in ... (vezi toată discuția)
Martor politist cattie cattie Am fost agresata la locul de munca de o persoana din conducere si am mers la Politie unde am depus plangere pt lovire .De la INML mi s-a eliberat un certificat ... (vezi toată discuția)
Agresare-pedepsire vinovati predutadriana predutadriana Buna ziua,sotul meu a fost agresat in timpul zilei de catre indivizi in fata blocului in care locuim.Nu a reusit sa recunoasca decat pe unul dintre ei iar ... (vezi toată discuția)