Puteti inca depune plangerea.Indicati in plangere martorii , colegii care au asistat la predarea frigiderului catre magazioner, si declarati ca va constituiti parte civila. Depuneti si actul de cumparare al frigiderului, in copie.
Indiferent daca rezolvati sau nu ceva, merita sa incercati. Plangerea o depuneti la politie sau parchet.
Va multumesc mult pentru raspuns. Credeti ca ar fi indicat sa ma duc sa vorbesc cu domnul magazioner intai, poate si-a "amintit" ceva intre timp sau sa ma duc direct la politie?
Ar fi bine sa mai aveti o discutie prealabila cu dumnealui. Poate daca il veti anunta despre decizia dvs. de a depune plangere, va deveni mai ,,cooperant,,.
Problema este insa ca incadrarea juridica a faptei ar putea sa fie ,,abuz de incredere,, , art. 213 Cod penal, si nu aceea de furt. Daca fapta este incadrata la abuz de incredre , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate , iar plangerea prealabila trebuie depusa in termen de luni de la data la care persoana pagubita a stiut cine este faptuitorul . De aceea, ar fi bine sa declarati ca doar recent omul a refuzat sa mai recunoasca faptul ca i-ati predat frigiderul in depozit.
Am citit articolul respectiv, iar acolo se mentioneaza "Daca partea vatamata a cerut identificarea faptuitorului data se va calcula din ziua in care acesta a fost identificat de organele de cercetare penala".
Pot declara ca nu stiu cine a fost faptuitorul? Si sincer, nu stiu daca dumnealui a fost singur in "afacerea" asta, sau daca au fost implicati si ceilalti, inca un magazioner si doua femei.
Faptuitorul este cunoscut, nu are rost sa improvizati.Termenul de inaintare curge de la data la care autorul a dispus de bun, astfel incit in situatia in care acesta refuza restituirea sa in prezent,sunteti in termenul de inaintare a plingerii.Chestiunea cu nerecunoasterea preluarii bunului, este o circumstanta ce poate fi avuta in vedere de instanta in sensul agravarii
raspunderii acestuia.Va trebui insa sa faceti probe in acest sens.