Buna ziua. La sfarsitul anului universitar, in jurul datei de 15 iunie 2011 am dus frigiderul pe care il aveam in camera de camin la magazie. Domnul caruia i-am lasat frigiderul a cerut 50 lei, dar din cauza ca nu aveam, i-am lasat 30 lei, cu mentiunea ca o sa-i dau restul de 20 lei cand o sa-l iau. La inceputul anului, pe 1 octombrie 2011, nu am putut sa ajung sa iau frigiderul de la magazie, asa ca m-am dus cu o saptamana mai tarziu.
M-am dus in camin, l-am cautat pe respectivul domn, dar nu l-am gasit. M-am dus la magazie, unde erau doua doamne. Le-am spus de frigider, dar acesta nu mai era acolo. L-a chemat pe domnul caruia i-am lasat frigider, iar acesta cand a venit a spus ca eu nu i-am lasat lui niciun frigider.
Am avut o discutie contradictorie cu el, iar el se tinea tare pe pozitie ca eu nu i-am lasat lui nimic, ca el are alta magazie de care se ocupa.
Din cauza unor probleme nu am mai reusit sa ma duc la politie sa depun plangere si intre timp am uitat de el. Mi-a amintit mama azi de frigider si i-am spus sa caute contractul de cumparare. L-am gasit in casa, este pe numele mamei mele si are seria scrisa pe el.
Precizez ca atunci cand l-am dus in magazin aveam doi martori cu mine, colegi de camera.
Vreau sa stiu daca mai are vreun rost sa ma duc la politie acum, dupa aproape 8 luni si daca s-ar putea rezolva ceva.
Multumesc mult.
PS: Chiar daca nu recuperez frigiderul, ca e tarziu si cine stie pe unde a ajuns, vreau sa le arat dumnealor ca nu se poate sa furi un om asa.
In cazul acesta, o sa ma duc luni sa vorbesc cu dumnealui, iar daca nu-si aminteste nimic, o sa ma duc ori in decursul zilei de luni, ori marti sa depun plangerea.
Da, de fapt este important si momentul refuzului de restituire al bunului. Sper sa va incadrati in termen.
Nu stiu unde ati citti chestia aceea cu "Daca partea vatamata a cerut identificarea faptuitorului data se va calcula din ziua in care acesta a fost identificat de organele de cercetare penala", ca nu face parte din textul de lege.