avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa la furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa la furt

exista pposibilitatea,ca agentul de politie,sa nu se fi sesizat din ofiviu?cineva a vrut sa imi fure masina,nu a reusit sa intre in ea,caci eu dormeam pe bancheta din spate.acesta a recunoscut ca avrut sa ia o geamta din masina,si ca fratele meu l-a trimis,avea cheie.masina e a mea personala.nu am facut plangere.iar un amic de la politie,mi-a spus ca nu sa intocmit acte premergatoare urmaririi penale,si au trecut 6 luni.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:17, 24 Septembrie 2010
dvs nu mai puteti depune plangere acum, dupa 6 luni
Nu cred ca are sens sa va mai deranjati daca organul de politie nu s-a ocupat de problema atunci.
Veti pierde cca 30-40 de minute doar pentru audiere...si cam degeaba...
Problema este cam incurcata si de aceia la acea data si politia a lasat-o moarta, deoarece nici dvs nu ati fost consecvent, spunand ca a fost trimis de fratele dvs cu cheie, etc.Sa cred ca era o cheie originala. Apropo a reusit sa plece cu auto?
Nu prea sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt.
Puteti merge personal la politie ,daca insistati in plangere,pentru a verifica stadiul cercetarilor sau puteti obtine relatii,daca formulati o cerere in acest sens catre comandantul politiei sau catre procurorul care supravegheaza instrumentarea cazului.
^pt ce sa mearga la politie daca nu s-au intocmit acte premergatoare urmaririi penale?:O

nu stiu daca are legatura cu topicul dar intreb aici.....de unde pot lua termenele in care se pot depune plangerile penale?....un articol ceva exista?..tks

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala alex11dan alex11dan am facut o plangere la parchet,acestia au intocmit un dosar penal,l-au trimis la politia din comuna respectiva pt cercetari,am fost chemat atat eu cat si ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cu plangerea penala. nimar nimar Buna ziua, Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni ... (vezi toată discuția)