avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa la furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa la furt

exista pposibilitatea,ca agentul de politie,sa nu se fi sesizat din ofiviu?cineva a vrut sa imi fure masina,nu a reusit sa intre in ea,caci eu dormeam pe bancheta din spate.acesta a recunoscut ca avrut sa ia o geamta din masina,si ca fratele meu l-a trimis,avea cheie.masina e a mea personala.nu am facut plangere.iar un amic de la politie,mi-a spus ca nu sa intocmit acte premergatoare urmaririi penale,si au trecut 6 luni.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:17, 24 Septembrie 2010
Trebuie sa mearga la politie sa se convinga personal in legatura cu aceasta realitate ,sa vada de ce politia nu a intreprins cercetarile care se impuneau ,iar in acest caz politia trebuia sa intreprinda actele procedurale dupa sesizarea celui in cauza.
In acest caz fiind vorba despre infractiunea de tentativa de furt,poate formula plangere pana la prescrierea raspunderii penale a autorului.
Termenul de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului se refera la infractiunile care necesita plangere prealabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? adrian_27 adrian_27 Buna seara, Am in proprietate apartamentul nr. 1 dintr-o casa colectiva, cota parte din curtea comuna si cota parte din drumul de access. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala alex11dan alex11dan am facut o plangere la parchet,acestia au intocmit un dosar penal,l-au trimis la politia din comuna respectiva pt cercetari,am fost chemat atat eu cat si ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cu plangerea penala. nimar nimar Buna ziua, Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni ... (vezi toată discuția)