am facut o plangere la parchet,acestia au intocmit un dosar penal,l-au trimis la politia din comuna respectiva pt cercetari,am fost chemat atat eu cat si martorii,pt declaratii iar de atunci au trecut aproape 6 luni si dosarul tot nu a ajuns inapoi la parchet,ce sa fac?????????? VA MULTUMESC
Mergeti in audienta cu un memoriu la prim procurorul parchetului,care supravegheaza efectuarea urmaririi penale,prin care solicitati sa vi se arate stadiul cercetarilor efectuate pana in prezent si prin care cereti si urgentarea cercetarilor penale.
va indic o alta varianta(si ce-a mai sigura,din practica).
mergeti impreuna cu avocatul dvs(sau antamati un avocat doar pentru reprezentare in fata org de cercetare) la sediul politiei din comuna respectiva si solicitati sa va spuna in ce stadiu se afla dosarul.de asemenea, aveti dreptul sa solicitati in scris in fata respectivului organ ca in cazul in care se vor mai face acte de procedura(audieri,etc) sa solicitati ca sa fie de fata si avocatul dvs.in acest fel,ii puteti suna zilnic si sa intrebati "cum mai este st6adiul..".va asigur ca intr-un final,vor ceda si vor finala raportul.
succes!