avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare?

Eu ma ocup de organizari excursii internationale,iar in urma cu cateva luni trebuia sa fac o excursie.Din cauza unor situatii mai putin placute nu s-a mai facut.2 dintre Clienti au depus plangere la politie pt inselaciune si abuz de incredere.Unuia dintre ei i-am restituit banii si a mai ramas o clienta si trebuia sa-i restitui 200 euro.Dosarul s-a trimis la parchet.Daca nu am cazier pot face inchisoare sau la ce sentinta ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:53, 8 Octombrie 2010
Buna seara .
Daca ii restituiti restul de bani si celei de-a doua persoane,poate interveni impacarea partilor,si implicit incetarea urmaririi penale.
Marius Bote .
dl marius bote eu va multumesc pt raspuns si pt timpul acordat,insa daca dosarul a fost trimis deja la parchet deoarece nu s-au inteles partile,ce se poate intampla?poate ne intelegem intr-un final insa ramane fapta,nu?
Explicaţi în ce constă faptele pe care le-aţi săvârşit şi în ce împrejurări.
Ce aţi făcut, efectiv.

Oricum, nu puteţi fi (după părerea mea) urmărit pentru ambele infracţiuni. Ori una, ori alta.

Totuşi, răspundeţi la următoarea întrebare:
- Aţi avut intenţia să-i înşelaţi sau aţi avut intenţia să vă însuşiţi banii lor?

De ce se simt ei înşelaţi?

Oricum, dacă sumele sunt atât de mici, probabil nu veţi fi nici măcar urmărit penal şi nici condamnat. În cel mai rău o amendă administrativă.

Dar mai bine explicaţi pe larg ce s-a întâmplat.

Alberto Kurtyan
Impacarea partilor prin retragerea plangerii prealabile, poate interveni si in cursul urmaririi penale si in cursul judecatii penale,la instanta.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Eu lucrez la o companie mare si periodic organizez excursii internationale low cost platibile in 2 rate.Am colaborat cu o agentie de turism din Roma Italia pe care am gasit-o pe net pt cazare si de fapt era firma fantoma si nu mi-a oferit cazare ci doar mi-a luat banii.ulterior oamenii mi-au cerut banii.au fost 21 persoane si 20 si-au primit banii inapoi.a mai ramas doar aceasta persoana pt care s-a trimis dosarul la parchet.Cat dureaza pana primesc un raspuns de la parchet?

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii la politie doriana_miha doriana_miha buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)